Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Nilsson vann karriärens första SM-guld med Hylte/Halmstad i förra veckan, men nu står det klart att spikerstjärnan inte gör comeback i landslaget under EM-kvalet i maj. Arkivbild. Bild: Mathias Bergeld
Marcus Nilsson vann karriärens första SM-guld med Hylte/Halmstad i förra veckan, men nu står det klart att spikerstjärnan inte gör comeback i landslaget under EM-kvalet i maj. Arkivbild. Bild: Mathias Bergeld

Nya vändningen – guldhjälten tackar nej till blågul comeback

Det blir ingen landslagscomeback för Marcus Nilsson.
Hylte/Halmstads guldhjälte saknades när herrlandslaget på måndagen samlades inför EM-kvalet 8–15 maj.
– Han måste jobba med skolan, säger förbundskapten Per-Erik Dalqvist.

Marcus Nilsson har inte spelat i landslaget sedan 2017, men öppnade för en oväntad comeback i en HP-intervju i början av april.

Förbundskapten Dalqvist tog direkt kontakt med den 38-årige spikerveteranen och tog ut honom i sin bruttotrupp till EM-kvalet.

– Vi har haft konstruktiva diskussioner. Vi är båda intresserade, men sedan måste det funka, sade Nilsson i HP-sportens nya podd ”Bakom rubrikerna”.

Ett stort frågetecken var om EM-kvalet skulle gå att kombinera med hans slutspurt i biomedicinstudierna på Högskolan i Halmstad.

Landslaget samlades i Falköping på måndagen – och nu står det klart att Marcus Nilsson inte ansluter till EM-kvaltruppen.

– Han hade rätt så mycket på sitt examensarbete att göra. Klart att det hade varit bra att ha med honom – det hade ökat våra chanser. Men han har inte varit med på tre år heller. Det vi kommer att sakna är rutin och storlek, men bra spelare har vi i alla fall, säger Per-Erik Dalqvist.

Sverige kvalar mot Nederländerna och Kroatien. Gruppettan och de fem bästa grupptvåorna går vidare till EM-slutspelet i september.

Skulle Marcus Nilsson kunna vara aktuell för ett eventuellt slutspel?

– Ja, absolut. Då är han färdig med skolan och det är upp till honom också om han ska spela nästa säsong eller inte. Men så länge han är sugen, vill vara med och det funkar så har han lika bra chans som de andra. Det här kommer inte att ligga honom till last, svarar Dalqvist.

HP har sökt Marcus Nilsson för en kommentar, men utan framgång.

TV: Se Hylte/Halmstad fira SM-guldet:

Fler lokala sportnyheter hittar du här