Den första SM-semifinalen mellan Hylte/Halmstad och Sollentuna ställdes in kort före matchstart i måndags med båda lagen redan på plats i Halmstad arena. Nu görs ett nytt försök att spela matchen på lördag.
Den första SM-semifinalen mellan Hylte/Halmstad och Sollentuna ställdes in kort före matchstart i måndags med båda lagen redan på plats i Halmstad arena. Nu görs ett nytt försök att spela matchen på lördag. Bild: Johan Persson/arkiv

Nya coronafallet bekräftat – så flyttas SM-semifinalerna

Hylte/Halmstad tvingades skjuta upp den första SM-semifinalen mot Sollentuna. Det är nu bekräftat att spelaren som blev sjuk i påskhelgen har covid-19.
– Nu gäller det att hålla folk som inte har haft detta så skyddade som det någonsin går, säger ordföranden och sportchefen Mårten Johansson.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Den första SM-semifinalen mellan Hylte/Halmstads herrar och Sollentuna sköts upp bara halvtimmen före matchstart i måndags sedan en H/H-spelare i ett snabbtest visat tecken på coronavirus.

Ett nytt prov senare bekräftade farhågorna.

– PCR-testet visade samma som snabbtestet, uppger Mårten Johansson.

Hur mår spelaren?

– Han har lättare symptom.

Svenska Volleybollförbundet har nu beslutat att ett nytt försök att spela den första SM-semifinalen ska göras i Halmstad arena på lördag.

Returen i Sollentuna flyttas fram en dag, från söndag till måndag, medan en eventuell tredje avgörande match ligger kvar på onsdagen den 14 april.

Hylte/Halmstad har haft flera coronautbrott tidigare under säsongen. Enligt Mårten Johansson har inga fler spelare visat tecken på att vara sjuka nu, men eftersom halva A-truppen inte har haft viruset sker veckans träningar med försiktighet.

ANNONS

– Vi kör lite granna utefter diskussioner med smittskyddet så att vi gör rätt saker. Det var som Sollentuna själva sa: nu gäller det att hålla folk som inte har haft detta så skyddade som det någonsin går, och då får vi försöka att tänka klokt i olika aspekter.

LÄS MER:H/H-spelare virussjuk – SM-semifinal skjuts upp

LÄS MER:Förbundet agerar efter lokala elitlagets gruppkramar

ANNONS