<strong>Byter land.</strong> Taylor Bruns har de senaste säsongerna spelat i Finland, men förstärker nu svenska vicemästarna Hylte/Halmstad.
Byter land. Taylor Bruns har de senaste säsongerna spelat i Finland, men förstärker nu svenska vicemästarna Hylte/Halmstad.

Ny amerikanska klar för Hylte/Halmstad

Det är med tre amerikanskor i truppen som Hylte/Halmstad ska bli bäst i Sverige.

ANNONS
|

På onsdagenfyllde klubben utlänningskvoten när Taylor Bruns, 26, skrev på för ett år.

– Egentligen är Taylor alldeles för bra för elitserien och därför trodde vi inte att vi skulle få hit henne, säger Leif Nilsson, ordförande i Hylte/Halmstad.

Men det lyckades.

I förra veckan gjorde vicemästarna klart med landsmaninnorna Karis Watson och Simone Hayden och nu var det Taylor Bruns tur att presenteras.

Amerikanskan ersätter Soriana Pacheco som passare.

– Taylor är en erfaren spelare med en typisk amerikansk stil som är full av energi och kommunikation. Hon är vänsterhänt, deltar gärna i det offensiva spelet och kommer att öka på tempot i vårt anfallsspel, säger tränaren Tony Westman.

ANNONS

Till skillnad från alla transatlanter som spelat i klubben genom åren har Bruns fyra säsonger bakom sig som proffs i Europa. Hon kommer närmast från LP Vampula i Finland, men har även representerat Soedrap Farciennes, Belgien, och LiigaPloki, Finland.

– Jag har blivit väl mottagen i mina klubbar och känt mig hemma, men jag gillar att upptäcka nya saker. Efter tre år i Finland kände jag att ville göra något annat, konstaterar Taylor.

Varför blev det Sverige?

– Budet var för bra att tacka nej till. Jag kommer till ett bra lag med motiverade tjejer och en rutinerad tränare. Jag kan knappt vänta på att få börja säsongen och försöka vinna SM-guld och Öresundsligan.

Taylor, som vuxit upp utanför Chicago, har spelat volleyboll sedan hon var sju år och tävlade för University of South Carolina innan flytten till Europa. Som 17-åring var hon med och vann ett nationellt mästerskap i Illini Elite VBC.

Nu ska hon försöka hjälpa H/H att peta undan Engelholm från den svenska volleytronen.

– Jag vet att vi har ett ganska stort lag och det känns spännande. Det ska bli intressant att se vad vi kan göra i ligan.

ANNONS

Bruns lärde sig finska under tiden i vårt östra grannland och vill nu även läsa svenska.

Det första svenska ord hon snappade upp var fika.

– Kaffe och sötsaker – det passar mig bra!

Lite om: Taylor Bruns

Ålder: 26 år.

Familj: Mamma, pappa och tre bröder.

Yrke: Volleybollspelare.

Position: Passare.

Längd: 182 cm.

Klubbar: Illini Elite VBC, USA, University of South Carolina, USA, LiigaPolki, Finland, Soedrap Farciennes, Belgien, LP Vampula, Finland och Hylte/Halmstad.

Meriter: Vann nationellt mästerskap som 17-åring i Illini Elite VBC.

Aktuell: Ny passare i Hylte/Halmstads elitserielag.

ANNONS