Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Omvald igen. Leif Nilsson har varit ordförande i Hylte/Halmstad sedan 1980-talet och fick nytt förtroende på posten på gårdagens årsmöte.

Nilsson vald till bas för 30:e året i följd

Leif Nilsson valdes till ordförande i Hylte/Halmstad för 30:e året i följd. Dessutom kunde klubben visa ett positivt ekonomiskt resultat på nästan 72 000 kronor för verksamhetsåret 2015/16.

– Jag får tacka för förtroendet. 30 år är en lång tid, säger Leif Nilsson, som såg rätt belåten ut under torsdagens årsmöte på Scandic Hotell i Halmstad.

Och det är inte så konstigt.

Flera av elitklubbarna i Halmstad har haft tuffa år och detsamma har gällt Hylte/Halmstad som gick in till den senaste säsongen med en skuld på 400 000 kronor. Men en effektiv kostnadsjakt gav en positiv resultatförbättring mot förra året på 377 000 kronor och skuldkvoten är nu nere i 220 000 kronor.

– Förhoppningsvis tar vi med oss detta till den här säsongen och gör ett plus då också, men det gör sig inte själv – det är fortsatt hårt arbete som gäller, konstaterar Leif Nilsson.

Klubben har jagat vad de kallar onödiga kostnader och det har gett effekt. Bland annat har H/H skippat övernattningar på hotell för elitlagen.

Sedan har fru Fortuna spelat en viss roll också.

– Ja, vi har inte behövt betala internationella licenser för våra utländska spelare eftersom Sverige har så låg sportslig ranking. Där tjänade vi 60 000 kronor, avslöjar kassören Richard Engberg, som tillsammans med Sten-Harald Söderström omvaldes på två år som styrelseledamot.

Dock finns det fortfarande två vakanser i styrelsen och klubben vill tillsätta dessa med kvinnliga ledamöter.

– Det vore bra att få in även ett par kvinnor i styrelsen. Vi har lite krokar ute och hoppas snart få svar, säger Leif Nilsson.

I verksamhetsplanen för åren 2017-2020 har Hylte/Halmstad som mål att öka årsomsättningen från dagens 3‚2 miljoner till fyra miljoner och samtidigt göra en vinst på 40 000 kronor per säsong.

– Det är med hjärta, engagemang och hårt arbete som vi har lyckats i klubben. Det vill vi fortsätta med för har man inte engagemanget så blir det inget av det.

Leif Nilsson vet vad han pratar om – annars hade han in varit ordförande i 30 år.

Fler lokala sportnyheter hittar du här