Nysatsning. Volleybollstjärnan Marcus Nilsson har tillfälligt (?) sadlat om till beachvolley och vann i helgen en stor tävling i Göteborg tillsammans med Christofer Lewin.
Nysatsning. Volleybollstjärnan Marcus Nilsson har tillfälligt (?) sadlat om till beachvolley och vann i helgen en stor tävling i Göteborg tillsammans med Christofer Lewin.

Nilsson tvekar att åka tillbaka till Turkiet

Sveriges bästa volleybollspelare Marcus Nilsson har redan förlängt proffskontraktet i Turkiet. Men frågan är om han återvänder. – Just nu känns det inte så kul, säger han.

ANNONS
|

Marcus är hemma i Halmstad igen efter debutsäsongen i turkiska ligan.

Tidigt i somras skrev han på för ytterligare en säsong i Ankaraklubben Ziraat Bankasi.

Men den senaste tidens oroligheter i Turkiet gör att 33-åringen är osäker på vad som händer i höst.

– Jag är glad över att jag har landslaget i september och får vara hemma länge – sedan får jag ta ett beslut om jag ska bryta kontraktet eller vad som händer.

Får du riva det?

– Ja, men då blir det straffavgifter. Fast att riskera livet – för vad - volleyboll – så viktigt är det inte!

ANNONS

Marcus bor inte så långt i från parlamentet som var en av de byggnader i huvudstaden Ankara som bombades under helgens misslyckade kuppförsök.

– Sedan vet jag att det hände något i huset mitt emot där jag bor. Det hade inte varit så kul om jag stått i lägenheten och sett på, säger han.

För att skingra tankarna har han den här sommaren ställt in siktet på beachvolley.

Tidigare har han mest spelat lite för att han tycker att det är kul, men när svenske mästaren Christofer Lewin letade efter en ny partner frågade han Marcus.

Svaret blev positivt och efter några veckors slit debuterade duon med en semifinalplats på den svenska beachtouren i Helsingborg för snart två veckor sedan.

I helgen gick det ännu bättre.

Lewin och Nilsson vann finalen i Göteborg sedan Marcus avgjort med ett serveess i avgörande set.

– Det var oväntat. Jag trodde inte att det skulle gå så fort, men det var många tajta matcher och vi hade marginalerna på vår sida.

Marcus säger att satsningen den här gången är seriös och att han inte kört lika hårt sedan 2008.

ANNONS

– Jag insåg att jag hade en lång sommar framför mig efter säsongen i Turkiet som slutade tidigt och när jag satte i gång med beachen märkte jag att jag hade saknat det. Sedan är det roligt att spela med Christofer som är ung och har potential.

Nu tränar båda tillsammans i Tylösand där Summersmash har byggt upp ett bachvolleycenter för de närmaste veckorna och nästa helg deltar Nilsson och Lewin i en tävling där.

Då får vi se om framgångarna fortsätter...

ANNONS