Michael Michelau glänste när Hylte/Halmstad nollade Habo

Hylte/Halmstads herrar ville inte vara sämre än damerna utan tog även dem en seger efter tre raka set i sin match mot Habo. Stor segerorganisatör blev spikern Michael Michelau som verkligen visade vägen i de avgörande lägena.
– När jag kommer i rätt rytm så sker allt naturligt, säger Michael Michelau.

ANNONS
LocationHylte||

Elitserien, herrar

Hylte/Halmstad 3

Habo 0

(25–20, 25–19, 25–16)

Även om det till slut blev seger i tre raka set så var vägen dit för Hylte/Halmstads herrar inte spikrak.

En svajig inledning gjorde att tränare Almir Ljutovac fick ta en timeout när Habo hade tagit en tvåpoängsledning halvvägs in i första set.

– Vi började lite stressigt. Habo saknade en av sina nyckelspelare (Regza Haralds) och när vi märker det tappar vi lite fokus.

– De spelade med en ny uppställning i och med att han inte var med och då tog det lite tid för oss att anpassa oss efter det och se ett mönster hur de ställde upp. När vi såg det på bänken tog vi timeout och förändrade det.

ANNONS

Michael Michelau storspelade

Timeouten blev lyckad. Med en bra servserie och bestämt blockspel kunde H/H ta tillbaka setet och till slut vinna med 25–20.

Men det lite svajiga spelet fortsatte i andra. Åter igen fick Ljutovac ta timeout men av en helt annan anledning.

– De fick sig en halv utskällning får då gjorde de inte som vi hade kommit överens om.

En som verkligen bidrog stort till att H/H gjorde avgörande ryck både i första och andra set var, nyförvärvet inför säsongen, Michael Michelau.

Spikern kom farande flera gånger och smashade in poäng efter poäng men matchens delikatess var ändå hans enhandsblock i mitten av tredje set.

– Jag tycker vi började lite slött i alla tre set men vi hängde i och det var ett bra sätt att avsluta året på. Jag tycker alla gjorde en bra match, säger Michelau och fortsätter:

– För egen del kändes det väldigt bra och när jag kommer i rätt rytm så sker allt naturligt.

Hylte/Halmstad ny tvåa i Elitserien

Med segern tog sig H/H förbi Örkelljunga i tabellen och är nu ny tvåa efter Sollentuna. Men tabelläget är inget som tränare Almir Ljutovac lägger så mycket fokus på.

– Ska jag vara helt ärlig så kollar vi inte så mycket på tabellen. Vi har inte varit helt tillfredsställda med hur vi har spelat under hösten. Det har berott på lite olika saker med sjukdomar, en del skador och en del dåligt genomförda matcher. Så nu försöker vi spela varje match så att vi efteråt är nöjda med den och idag tycker jag att vi ska vara det, avslutar han.

ANNONS

LÄS MER:Hylte/Halmstad höll mäktiga sviten vid liv efter ny kross

ANNONS