Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marcus Nilsson var ute efter SM-guld i Hylte/Halmstad som avslutning på karriären, men nu kan han gå miste om det på grund av coronaoron. Bild: Roger Larsson
Marcus Nilsson var ute efter SM-guld i Hylte/Halmstad som avslutning på karriären, men nu kan han gå miste om det på grund av coronaoron. Bild: Roger Larsson

Marcus Nilsson vill inte att SM-guld delas ut om coronoron fortsätter

SM-kvartsfinalerna skjuts på framtiden efter coronaoron.
Men frågan är vad som händer om Svenska Volleybollförbundet tvingas ställa in hela säsongen.
– Då tycker jag att det inte ska delas ut något SM-guld, säger Hylte/Halmstads storstjärna Marcus Nilsson.

Sent i fredags kväll tog förbundet ett beslut att skjuta SM-kvartsfinal ett och två på framtiden, vilket påverkar Hylte/Halmstads herrlag som skulle mött Falkenberg i Örnahallen på lördag samt Hylte/Halmstads damlag som hade bortamatch mot Örebro på söndag.

Svenska Volleybollförbundet säger att ett nytt beslut om hur det blir framöver ska ta senast på torsdag, men det är en oklar situation just nu.

Marcus Nilsson har funderingar kring vad som händer om slutspelet inte kommer igång igen.

– Det är många frågetecken? Vad gör vi med alla utländska spelare? Hur länge får de stanna? Vad gör vi om det inte går att genomföra ett slutspel? Jag läste att någon idrott delade ut SM-guld till segraren i grundserien och det får absolut inte hända inom volleybollen. Då tycker jag att det inte ska delas ut något SM-guld. Det är bättre att det står i historieböckerna att inga mästare korades 2020 på grund av pandemi, säger Marcus Nilsson.

Sollentuna vann grundserien före Hylte/Halmstad på herrsidan medan Engelholm blev etta på damsidan.

– Om vi hade vetat att det skulle bli så här så hade vi spelat med bästa laget i de avslutande matcherna i grundserien i stället för att förbereda oss för slutspelet, konstaterar Marcus, som avstod på grund av en magmuskelskada.

I fredags ville Nilsson inte ge besked om han var frisk inför slutspelet, men avslöjar nu att han är redo för spel.

– Jag har tränat på för fullt de senaste veckorna och hade kunnat spela i slutet av grundserien om det behövts, men nu känns det bra att få lite extra vila från volleybollen med tanke på att jag har tentor under veckan som kommer.

Hur går dina tankar kring SVBF:s beslut?

– Det var ett konstigt meddelande att skicka ut så otroligt sent, men samtidigt var det rätt beslut med tanke på hur alla andra idrotter har reagerat. För mig personligen känns det snopet! Jag höll uppe i fjol för att sedan ta tag i det i år och förhoppningsvis spela hem ett SM-guld. Nu är risken att man inte får chansen till det.

Då får du kanske spela en säsong till?

– Ha, ha, ja, vi får se hur det blir.

LÄS MER: Vändningen: Slutspelet pausas – oklart hur länge

Fler lokala sportnyheter hittar du här