Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liberon Klara Andersson gjorde en bra match när Hylte/Halmstad slog Engelholm i en repris på SM-finalen i våras. Bild: Jari Välitalo
Liberon Klara Andersson gjorde en bra match när Hylte/Halmstad slog Engelholm i en repris på SM-finalen i våras. Bild: Jari Välitalo

Mästarlaget bäst i giganternas kamp

Svensk volleyboll domineras av giganterna Hylte/Halmstad och Engelholm.
I säsongens första möte var det till slut mästarlaget som drog det längsta strået i ett nytt drama.
– Vi är glada för att vi kunde åka hem över åsen med en seger, säger Mårten Johansson i Hylte/Halmstad.

Engelholm 2

Hylte/Halmstad 3

(16–25, 22–25, 25–22, 25–22, 12–15)

Det är säkert många som kommer ihåg SM-finalen i våras då Hylte/Halmstad säkrade sitt andra guld genom tiderna efter en finalserie mot Engelholm som höll väldigt hög klass.

I Ängelholm stötte de båda lagen på varandra på varandra för första gången den här säsongen och precis som i fjol blev det en tät och spännande match.

H/H var det bättre laget i början och gick fram till 2–0 i set innan hemmalaget vaknade.

– Det var bra att vi fick känna på varandra och se vad vi står. Vi hade bra kontroll i de två första seten, men sedan infann sig en viss bekvämlighet, tycker Mårten Johansson.

Engelholm kom ut som ett helt nytt lag efter pausen och tog för sig mer i serve och anfall. Mer behövdes inte för att matchen skulle svänga över till skånskornas fördel.

Efter 2x25–22 var det kvitterat och vid sidbytet (8–7) i femte set satt Engelholm i förarsätet. Men Hylte/Halmstad skärpte till sig och avgjorde fram till 15–12.

Expertisen tror att det blir en ny final mellan Engelholm och H/H framåt vårkanten.

– Nja, vi möter Örebro till helgen och det ska bli spännande att se hur bra de är, men det blir en minst lika hård batalj, tror Johansson.

De brasilianska importerna Elis Bento, 26 poäng, och Milca Da Silva, 25, var tillsammans med landslagsliberon Klara Andersson bäst hos gästerna.

LÄS MER: Enkel premiär för segervissa tjejerna i Hylte/Halmstad

LÄS MER: Brasiliansk invasion i Halmstad: ”Utmaning”

Fler lokala sportnyheter hittar du här