Mäktiga sviten fortsätter – 14:e raka segern

Inget verkar stoppa Hylte/Halmstad! Värnamo blev ännu en munsbit när suveräna serieledaren tog 14:e raka segern med 3-0. Men nu blir det tuffare nästa helg då H/H jagar sin första titel i GP-sammanhang.

ANNONS
|

Elitserien (d)

Värnamo 0

Hylte/Halmstad 3

(16-25,12-25, 20-25)

– Vi hoppas att vi vinner! Men vi vill inte vara för kaxiga för att det har gått så bra den här säsongen – det gäller att visa respekt för de andra lagen, säger H/H:s anfallare Jona Vigfusdottir.

Isländskan bidrog med 15 poäng i en seger som aldrig var hotad även om gästerna slog av på takten i tredje set.

– Jag tyckte att vi skötte oss bra, men det var lite skakigt i början av det tredje setet – sedan skärpte vi till oss. Det var aldrig någon fara - vi hade koll på läget, konstaterar Vigfusdottir.

ANNONS

Hanna Hellvig var som vanligt bästa poänggörare. Den här gången satte landslagstjejen 19 bollar i golvet.

Hylte/Halmstad har kört över allt motstånd den här säsongen, men nu lär det bli tuffare då det 23-24 januari handlar om spel om GP-medaljer. H/H har aldrig lyckats att vinna på damsidan, men åker till Uppsala som storfavorit. I semifinalen på lördag väntar Sollentuna.

– Det känns jättekul och vi är supertaggade. Därför var det bra att få en genomkörare mot Värnamo.

Den amerikanska landslagstjärnan Lauren Gibbemeyer, som förra helgen debuterade i Hylte/Halmstad, var den här gången utanför truppen.

– Vi har tre andra spelare på centerpositionen och jag valde att satsa på dem den här gången, säger tränaren Pedro Mendes.

Gibbemeyer har tidigare haft problem med en axel.

Kommer hon att spela i GP-slutspelet?

– Vi får se hur det blir i nästa vecka. Jag har 14 spelare som är redo och vi åker upp med alla.

ANNONS