Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Lokala profilerna hyllas – utsedda till bäst i Sverige

Hylte/Halmstad har Sveriges två bästa volleybollag.
Här kommer ytterligare en självförtroendehöjare inför SM-finalerna, som inleds på måndag:
H/H-profilerna Milca Lubieska Da Silva och Nemanja Vidovic har röstats fram till Årets spelare i Elitserien.

Milca Lubieska Da Silva, 34, spelar vänsterspiker i Hylte/Halmstads damlag. Brasilianskan kom till klubben i somras efter två säsonger på Cypern och har öst in poäng under sin debutsäsong i Elitserien.

Nu har spelarna i ligan röstat fram henne till Årets spelare i Elitserien.

– Jag tackar Gud för möjligheten att spela här, jag tackar coach Pedro Mendes för att han tror på mig och tack till mina lagkamrater eftersom det här priset inte hade kommit utan lagarbete. Och tack till klubben Hylte/Halmstad som stödjer vårt arbete, säger hon till Svenska Volleybollförbundets hemsida.

Hylte/Halmstad tar priset även på herrsidan. Där har spelarkollegerna röstat fram bosniske passaren Nemanja Vidovic, 31, som även han gör sin första säsong på svensk mark.

– Det kom som en överraskning. Jag är hedrad och uppskattar priset i tuff konkurrens. Jag är väldigt glad att mitt hårda jobb uppmärksammas av Volleybollsverige, säger Vidovic till volleyboll.se.

Hylte/Halmstads herr- och damlag vann båda SM-gulden i fjol och har hittills under den här säsongen gått fram som rena rama slåttermaskinerna med segrar i samtliga matcher i grundserierna och i SM-slutspelen.

Nu väntar SM-finalerna med start hemma på måndag, annandag påsk. H/H:s herrar ställs mot Hallandsrivalen Falkenberg medan damerna tar sig sig an Örebro.

LÄS OCKSÅ: Växte upp i krigets skugga – nu vill H/H-stjärnan stanna: ”Vill känna oss trygga”

LÄS OCKSÅ: Evelina ville inte bli över två meter – stoppade växten med operation

Fler lokala sportnyheter hittar du här