Klara Andersson (i mitten) och hennes kolleger i Hylte/Halmstad har all anledning att dra på smilbanden. Lördagens 3–0-seger mot Sollentuna betyder att seriesegern i är i hamn.
Klara Andersson (i mitten) och hennes kolleger i Hylte/Halmstad har all anledning att dra på smilbanden. Lördagens 3–0-seger mot Sollentuna betyder att seriesegern i är i hamn. Bild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån/arkiv

Liberons lyckolördag – tillbaka i landslaget och serieseger

Grand Prix-seger? Jodå. Serieseger? Javisst. Hylte/Halmstad studsade tillbaka direkt efter coronasvackan och går in i sista steget i sin trestegsraket, SM-slutspelet, som det högst seedade laget.
– Det är något vi har strävat efter så det var skönt att lyckas med det, säger liberon Klara Andersson, 23.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Elitserien

Hylte/Halmstad 3

Sollentuna 0

(25–17, 25–19, 25–20)

Klara Andersson upplevde en ovanligt framgångsrik lördag:

• Först fick hon besked att hon är tillbaka i svenska landslagets bruttotrupp inför EM-kvalet i maj tillsammans med Hylte/Halmstad-kollegerna Hanna Hellvig och Dalila-Lilly Topic.

• Sedan var hon med och besegrade Sollentuna med i tre raka set, vilket betydde att H/H säkrade seriesegern i grundserien med en match kvar.

Hylte/Halmstad hittade därmed direkt tillbaka till vinnarspåret efter att ett coronasargat lag tidigare i veckan åkt på säsongens första förlust mot Engelholm.

– Det var kul att vi kunde spela med dem som har varit frånvarande nu ett tag och få känna på det laget igen. Alla bidrog och det känns alltid bra att vinna, konstaterar Klara Andersson.

ANNONS

Hon har själv varit en av de smittade spelarna.

Känner du fortfarande av det?

– Nej, inte så farligt.

Hylte/Halmstad avslutar grundserien borta mot tabelltrean Örebro på söndagen.

Slutspelet inleds på onsdag med åttondelsfinaler, men H/H går direkt till kvartsfinal och ställs där mot fyran i grundserien, vilket blir antingen Gislaved eller Sollentuna.

Seriesegern betyder att Klara Andersson & Co är garanterade hemmafördel i alla avgörande matcher till och med finalen.

Andersson, som är ny för säsongen i Hylte/Halmstad, vet vad som krävs för att vinna SM-guld efter att ha tagit hem tre titlar med sin förra klubb, Engelholm.

Vad talar för Hylte/Halmstad i år?

– Vi har en bred trupp med många bra spelare, vilket gör att vi har hög nivå på träningarna och håller en hög nivå, svarar hon.

Hur står det här laget sig jämfört med de guldlag som du spelade i hos Engelholm?

– Oj, det är svårt att jämföra så. Det är alltid bra på sitt sätt där man är där och då.

Ellen Amaral och Jacque Armer toppade statistiskt i matchen mot Sollentuna med 18 respektive 16 poäng.

LÄS MER:Rekordsviten sprack – coronan sänkte laget

ANNONS