Nya ansikten. Martina Svensson, Tilda Hellgren och Stina Rix är alla nyförvärv i Hylte/Halmstad. Här flankeras trion av Tony Westman, tränare och Leif Nilsson, ordförande.
Nya ansikten. Martina Svensson, Tilda Hellgren och Stina Rix är alla nyförvärv i Hylte/Halmstad. Här flankeras trion av Tony Westman, tränare och Leif Nilsson, ordförande.

Landslagsspelare till Hylte/Halmstad

Hylte/Halmstad har gjort klart med tre nya spelare inför kommande säsong. Två av dem är landslagsmeriterade.

ANNONS
|

– Det känns bra att vi redan nu kan gå ut med att vi har tre spelare av den här kalibern klara, myser H/H-tränaren Tony Westman.

Mest rutinerad är Martina Svensson, 22-årig högerspiker från elitseriekonkurrenten Lindesberg, som tränat och spelat med A-landslaget i maj, men i sista stund ratades inför EM-kvalet i Estland i helgen.

– När vi tappade Andrea (Jacobsson, korsbandsskadad) försökte vi hitta ett bra svenskt komplement och då föreslog Jonna (Wasserfaller, lagkaptenen) att vi skulle satsa på Martina, säger Westman.

Så blev det.

– Det här blir en ny utmaning för mig och ett bra steg att ta för min utveckling som volleybollspelare. H/H är ett lag med bra kämpaglöd och sammanhållning så det var ett enkelt beslut att ta, tycker Martina Svensson.

ANNONS

Samtidigt valde även 19-åringarna Tilda Hellgren och Stina Rix att skriva på. Båda går sista året på Riksidrottsgymnasiet i Falköping och tar studenten om ett par veckor.

Rix fick debutera i A-landslaget redan som 16-åring och har dessutom 37 juniorlandskamper bakom sig. Den 1,84 långa vänsterpelaren har Ystad VK som moderklubb och många var på jakt efter hennes underskrift.

– Jag har pratat med några klubbar till, men det passar mig bra att komma hit. Här kan jag utveckla nya saker och dessutom få spela bra matcher, säger Rix.

Tilda Hellgren, som ursprungligen kommer från Örebro och har gjort 28 j-landskamper, bestämde sig tidigt för att spela för H/H.

– Hylte/Halmstad hade den bästa helhetslösningen och då tänker jag inte bara på volleybollen, hävdar Tilda.

Samtliga har skrivit på för ett plus ett år.

ANNONS