Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonna Wasserfaller (i mitten) och Hylte/Halmstad är klara för SM-semifinal efter seger med 3–0 i den fjärde kvartsfinalen mot Gislaved. Arkivbild. Bild: NICLAS JÖNSSON
Jonna Wasserfaller (i mitten) och Hylte/Halmstad är klara för SM-semifinal efter seger med 3–0 i den fjärde kvartsfinalen mot Gislaved. Arkivbild. Bild: NICLAS JÖNSSON

Landslagsässet slog H/H till semi – möter sitt gamla lag

I fjol spelade Jonna Wasserfaller SM-final mot Hylte/Halmstad med Örebro.
Nu ser H/H:s landslagscenter fram emot att få spela SM-semifinal – mot sitt gamla lag.
– Det kommer att bli otroligt roliga matcher, säger hon.

Gislaved 0

Hylte/Halmstad 3

(20–25, 18–25, 17–25)

Hylte/Halmstads femsetsförlust i den första SM-kvartsfinalen borta mot Gislaved förrförra helgen var bara ett tillfälligt snedsteg.

På tisdagskvällen var de regerande svenska mästarna tillbaka i Gisle sporthall – och spelade hem kvartsfinalserien med 3–1 i matcher efter en, totalt sett, stabil seger i tre raka set.

– Det kändes som att det var ett fokuserat gäng som tog sig an uppgiften, säger Mårten Johansson, assisterande coach och ordförande i Hylte/Halmstad, och fortsätter:

– Vi hade två surdegar att reda ut från denna säsongen – vi hade en tidig förlust här i höstas som inte var rolig och sedan den första matchen här uppe – så det var ett revanschsuget gäng som ställde sig på planen. Det såg ganska schysst ut i ögonen på hela gänget när vi drog i gång.

H/H kopplade greppet tidigt i första set och vann det med 25–20. Andra set slutade 25–18.

Tredje setet var det tuffaste. P-A Sääf-tränade Gislaved, som lever högt på sina amerikanskor Crystal Burk (14 poäng) och Felicia Marshall (12), gjorde en sista forcering och ryckte till ledning med 11–9.

Men sedan kopplade Hylte/Halmstad greppet igen. Jonna Wasserfaller tog sitt ansvar som kapten och klev fram med flera viktiga poäng. Bland annat gjorde hon fyra raka serveess fram till 18–12.

– Tredje set är alltid det svåraste att spela, men jag tycker ändå att vi har bra psyke jämfört med tidigare när vi får en lite sämre start. De gjorde det bra, men vi behöll lugnet och visste att det kommer att gå vår väg till slut – och det gjorde det också, säger hon.

Isländska spikern Thelma Gretarsdottir och Wasserfaller var delat poängbäst i Hylte/Halmstad med 14 vardera. Gretarsdottir fick priset som bästa bortaspelare – men det var Wasserfaller som slog in matchbollen till 25–17 i tredje set.

Nu väntar semifinalspel i bäst av fem matcher mot grundserietvåan Örebro med start borta på lördag. Det vill säga samma Örebro där Wasserfaller spelade i fjol och då fick stryk mot Hylte/Halmstad i SM-finalen.

– Det ska bli kul, men det kommer att bli tufft, säger hon.

– Men jag tror att vi har fått en lite tuffare kvartsfinalserie än dem och är inne i en bra matchrytm. Vi får en vilodag i morgon och sedan är det bara fullt fokus. Vi vet hur de spelar och vi får bara fokusera på att göra bra ifrån oss. Det kommer att bli otroligt roliga matcher.

LÄS OCKSÅ: Bara en match från SM-semifinal: ”Rätt attityd”

LÄS OCKSÅ: Mästarinnorna vinnare igen – lika i SM-kvarten

Fler lokala sportnyheter hittar du här