Hanna Hellvig gjorde sin första slutspelsmatch i karriären när guldjagande Hylte/Halmstad körde över Gislaved i den första SM-kvartsfinalen.
Hanna Hellvig gjorde sin första slutspelsmatch i karriären när guldjagande Hylte/Halmstad körde över Gislaved i den första SM-kvartsfinalen. Bild: JESPER ZERMAN

Kross när Hylte/Halmstad vann första SM-kvartsfinalen

Landslagsspelaren Hanna Hellvig, 21, gjorde slutspelsdebut i SM-kvartsfinalen mot Gislaved. En speciell dag, men hon behövde aldrig bli nervös – guldkandidaten vann lätt med 3–0.
– Vi tappade aldrig energin, säger Hellvig.

ANNONS
|

SM-kvartsfinal 1:3

Gislaved 0

Hylte/Halmstad 3

(17-25, 11-25, 17-25)

Förutsättningarna var inte de allra bästa för Hylte/Halmstad.

För en månad sedan drabbades halva truppen av covid-19 och har inte kunnat ladda som man önskat inför vårens guldjakt.

Men seriefyran Gislaved blev en munsbit i den första kvartsfinalen - trots att alla i Hylte/Halmstad ännu inte är i bästa form efter virussjukdomen.

– De flesta har varit friska i tre veckor, men det är fortfarande återkommande problem med andning och hosta hos vissa spelare när de anstränger sig, konstaterar Hanna Hellvig.

Blev du själv drabbad?

– Ja, jag hade feber i några dagar och ont i huvudet, men det var aldrig jättejobbigt.

ANNONS

Känner du också av sviterna från coronan?

– Jag gjorde när jag kom tillbaka efter sjukdomstiden, men nu känner jag ingenting. De senaste två veckorna har vi kört hårt på träningarna för att starta om kropparna och jag är redo igen.

Vill spräcka Engelholms långs guldsvit

De senaste fem åren har Engelholm blivit svenska mästare och det är den sviten som H/H är ute efter att spräcka i år.

Och det ser lovande ut efter GP-seger, serieseger i grundserien och en kalasstart på kvartsfinalserien.

Gislaved hade totalt sett inte så mycket att sätta emot och störde bara gästerna vi två tillfällen i matchen – i början av första set och i mitten av tredje.

– Det kändes stabilt och vi tappade aldrig energin. Det var lite nervöst för mig eftersom det var min första slutspelsmatch någonsin, men jag tänkte hela tiden på att det är samma lag som vi mött tidigare och då blev jag extra trygg.

Kan avgöra på hemmaplan

Hellvig var tillsammans med brasilianskan Ellen Amaral bästa poängplockare på tolv poäng vardera.

– Det gick helt okej för mig. Det var lite stappligt i anfall och jag var inte helt självsäker, men det blev bättre och bättre.

På lördag spelas returen i Halmstad arena.

– Då gäller det att vi har fortsatt bra serve och håller Gislaved borta från nätet. Så länge vi kan göra det känns det stabilt.

ANNONS

LÄS MER: H/H-stjärnan Ellen Amaral övertygad att hon haft covid-19 två gånger

ANNONS