Philip ”Pilen” Pettersson blev stor hjälte när han avgjorde mot Sollentuna i SM-semifinalen efter en riktig rysare i Stockholm.
Philip ”Pilen” Pettersson blev stor hjälte när han avgjorde mot Sollentuna i SM-semifinalen efter en riktig rysare i Stockholm. Bild: Robert Boman

Klart för halländsk guldfinal efter jättedrama

Han är van vid att avgöra viktiga matcher. Philip ”Pilen” Pettersson blockade in matchbollen när Hylte/Halmstad tog SM-guld 2018 – nu höll han sig framme igen och fixade en halländsk drömfinal efter ett makalöst drama i Stockholm.
– Gubben i lådan klev fram, flinar ”Pilen”.

ANNONS
|

SM-semifinal 2:3

Sollentuna 2

Hylte/Halmstad 3

(26-24, 12-25, 20-25, 25-21, 13-15)

Det har inte varit svårt att hitta tändvätska i semifinalserien mot Sollentuna.

Turerna har varit många och kommentarerna bitska inför slutspelet.

– Helt ärligt – det är en av de roligaste matcherna som jag har vunnit i karriären. Det känns fantastiskt att slå ut det här laget som gått ut och sagt att de spelar framtidens volleyboll. Gammal är äldst, myser ”Pilen” minuterna efter att han blockat in matchbollen i Satelliten.

Då hade Hylte/Halmstad slitits mellan hopp och förtvivlan i ett skiljeset som var allt annat än välspelat. Snarare handlade det om att hålla nerverna i styr och där var hallänningarna coolast.

ANNONS

Servarna fick matchen att svänga över

Sollentuna ledde med 9-6, men Peter Lundgrens serveserie tog H/H tillbaka in i matchen och när polske servefantomen Maciej Madej dundrade in ett ess till 13-11 hade gästerna skaffat ett segergrepp.

Därefter klev Philip Pettersson in i handlingen. 29-åringen fick till ett klockrent block på Staffan Blomgrens smash och via superjämna 15-13 tog sig Hylte/Halmstad till sin elfte SM-final genom tiderna.

– Jag hann aldrig tänka så mycket utan det vara bara in och köra, men det var jätteskönt att vi kunde vinna, säger ”Pilen”.

H/H-tränaren Almir Ljutovac nickar instämmande:

– När vi låg under i femte och tog timeout sa vi till varandra att Sollentuna kommer att skaka. De vann grundserien och har all press på sig. Det känns jätteskönt att vi vann och slapp att åka hit för en ny match om två dygn.

Halländsk drömfinal mot Falkenberg

Nu väntar SM-final mot Falkenberg med början i Halmstad till helgen.

– Jag tycker att båda lagen är välförtjänta av att vara i final. Falkenberg har vuxit efter jul, men vi har hemmafördel och har 2-0 i matcher på dem under säsongen. Det är en drömfinal som kommer att avgöras på sjukt små marginaler, tror Ljutovac.

”Pilen” tycker det är synd att det inte får släppas in någon publik i finalen.

ANNONS

– Jag tror att det kommer bli roliga matcher med mycket pang-pang-volleyboll. Kan vi hålla i vårt spel med bra servetryck och mottagning, ja, då blir vi farliga, tror han.

Något firande av finalplatsen blir det inte för matchhjälten.

– Nej, vi käkar väl någon sliten hamburgare på vägen hem i natt. Sedan ska jag jobba i morgon så det lär inte bli många timmars sömn.

LÄS MER: Hylte/Halmstad en seger från SM-final

ANNONS