Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nytt ansikte. Satoshi Umeno blir förste japan i Hylte/Halmstad.

Japan ersätter landslagsstjärnan i Hylte/Halmstad

Elitseriefyran tog hjälp av tidigare förbundskapten Anders Kristiansson för att hitta en ny passare efter Dardan Lushtaku.

I helgen blev det klart att Lushtaku lämnar Hylte/Halmstad för proffsspel i Polen.

På måndagen presenterade klubben hans ersättare – 28-årige Satoshi Umeno som hämtas får den japanska mästarklubben Toray Arrows.

I jakten på att lösa Umeno har klubben tagit hjälp av Anders Kristiansson, legendarisk förbundskapten för det så framgångsrika svenska herrlandslaget på 1980- och 90-talet. 

68-årige Kristiansson är sedan en lång tid tillbaka verksam som tränare i Japan och har bra koll på spelarna i V-League.

– Jag och Anders har jobbat på varsitt håll för att få hit folk och när vi hade bestämt oss så visade det sig att vi pratade om samma person, säger H/H:s nye tränare Per-Erik Dalqvist.

Dalqvist arbetade under flera år tillsammans med Kristiansson i Toyoda Gosei från Nagoya och känner till Umeno mycket väl.

– Det är en stabil spelare. Jämfört med Dardan som mer är en humörspelare som kan ha dippar så är den här japanen som stilla vatten utan stora vågor, analyserar Dalqvist.

Spelaromsättningen har varit stor i sommar och Hylte/Halmstad har tappat tvåmetersspelare som Alexandro Luna och Orestes Miraglia.

– Med japanen får vi ett snabbt anfallsspel och det behövs eftersom vi får ett kortare lag den här säsongen.

Umeno har varit andrepassare i Toray och behövde en nytändning.

– Jag har inte fått så mycket speltid i Japan och kände att jag ville ha en ny utmaning. Jag är tacksam för att jag har fått den här chansen och ska göra mitt bästa för laget, säger Satoshi Umeno.

Kontraktet är på ett år.

Samtidigt väljer landslagsspelaren Viktor Lindberg att stanna kvar i Hylte/Halmstad. 21-åringen har haft anbud från både tyska och franska klubbar i sommar.

– Den samlade bilden var att det kontrakt han har här är bättre än det han skulle få utomlands. Dessutom har Viktor haft problem med skador de senaste säsongerna och han mår bra av att stanna hemma och bygga upp sig. För får han vara skadefri så kommer han säkert att försvinna nästa år i stället. Så bra är han, säger Dalqvist.

På plussidan finns även Stefan Andreasson, 18, som är en egen produkt och flyttas upp i A-truppen 2017/18.

– De flesta pusselbitarna är på plats och nu siktar vi på att komplettera med en utländsk center och en svensk spiker.

Fler lokala sportnyheter hittar du här