Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/32

”Jag trodde att det var ett aprilskämt”

Det är inte så ofta som han får starta en match.
Men när Teodor Nilsson blev sjuk fick 22-årige Linus Nilsson chansen – och tog den.
– Jag trodde att det var ett aprilskämt att jag skulle spela, säger Linus, efter Hylte/Halmstads säkra 3–0-seger i första SM-semifinalen mot Lund.

Hylte/Halmstad 3

Lund 0

(25–15, 25–20, 25–21)

Första april är den stora skämtardagen och det finns många klassiska historier inom idrottens värld.

Det skojades också en del i Hylte/Halmstad inför semifinalen mot Lund i Halmstad arena och därför förmodade Linus att det var ett aprilskämt att han skulle vara med i startsexan – speciellt när centerkollegan Nilsson dök upp i omklädningsrummet.

Men det var det inte.

– Nä, Teo hade dragit på sig en magåkomma och kunde inte spela. Jag var helt säker på att det var ett aprilskämt, men när det inte var det så var det kul att få vara med från start, tycker Linus Nilsson.

Tuff match för Lund i kvartsfinalen

Han gjorde sju poäng och bidrog verksamt till en solklar seger mot ett Lund som vann en helt avgörande femte match i kvartsfinalen mot Vingåker i torsdags och därför inte var i bästa slag två dagar senare.

H/H slog Örkelljunga med 3–0 i matcher och har fått vila en vecka.

– Det var ingen superinsats från vår sida. Lund var inte speciellt bra heller och gav bort mycket. Så dåliga är de inte och det kommer att bli en helt annan match i Lund på onsdag. Jag hoppas att killarna förstår det också, varnar H/H-tränaren Almir Ljutovac.

Linus håller med:

– Lund gjorde många misstag och det gjorde det ganska lätt för oss i både första och andra set.

Men efter 25–15 och 25–20 blev det betydligt tuffare i det tredje. Hemmalaget hamnade i underläge med 2–6 när skåningarna för stunden vann det ena långa rallyt efter det andra.

Stjärnorna vände på setet

I det läget skärpte Hylte/Halmstad till sig och framförallt kanadensaren Pierce Johnsson, elva poäng, och ”muren” Anton Ribom, tio poäng, klev in i handlingen och såg med effektiva smashar och klockrena block till att vända på setet.

Vid 10–9 var Ljutovacs mannar förbi och lyckades hålla undan och avgöra fram till 25–21 när Lund vara så nära som 21–20.

– Vi har haft lite småsjukdomar i veckan och i torsdags var tre spelare borta. Då var jag lite orolig, men vi behövde aldrig överprestera för att vinna idag, säger Ljutovac.

– Men det ser bara ljusare och ljusare ut, fyller Nilsson i. Förhoppningsvis vinner vi två matcher till och tar oss till SM-final.

LÄS OCKSÅ: Tränarbråk och rött kort i första SM-semifinalen

Fler lokala sportnyheter hittar du här