Tillbaka igen. Andrea Jacobsson gjorde comeback efter korsbandsskadan när Hylte/Halmstad besegrade Rig Falköping med 3–0.
Tillbaka igen. Andrea Jacobsson gjorde comeback efter korsbandsskadan när Hylte/Halmstad besegrade Rig Falköping med 3–0.

Jacobsson gjorde comeback i elitserien

Andrea Jacobsson gjorde comeback efter korsbandsskadan när Hylte/Halmstad avfärdade Rig Falköping med 3–0 i Frejahallen.

ANNONS
|

Elitserien, damer

Rig Falköping 0

Hylte/Halmstad 3

(22–25, 14–25, 17–15)

– Det var roligt att se henne tillbaka, men det kanske inte såg så snyggt ut. Andrea var nervös och blev lite försiktig. Fast jag är inte orolig – det viktiga var att hon fick comebacken gjord, säger H/H-tränaren Tony Westman.

Jacobsson har varit borta sedan i april, då hon blev korsbandsskadad i en av SM-semifinalerna mot Engelholm.

Nu gjorde hon en rekordtidig reentré när Westman släppte in anfallaren på banan i andra set och Jacobsson tackade för förtroendet genom att göra fyra poäng – två av dem på serve-ess.

ANNONS

Men då hade H/H redan kopplat greppet och var ohotat i de två avslutande seten. Annat var det i början då Rig bjöd på riktigt bra motstånd och var i ledningen med 22–20.

Då visade landslagscentern Jonna Wasserfaller vägen tillbaka in i matchen genom att göra tre raka serve-ess.

– Sedan tog vi ytterligare poäng i spelet efter hennes servar så Jonna hade stor del i vändningen, säger Westman, som gick runt på alla 14 spelarna i matchen.

Bästa poängplockare blev amerikanskan Tiana Dockery på elva poäng, hon följdes av Clair Nakeyta och Wasserfaller på sju.

ANNONS