Laddar batterierna. Andréa Jacobsson kopplar av inför SM-finalen mot Engelholm med att leka med familjens golden retriever Majken.
Laddar batterierna. Andréa Jacobsson kopplar av inför SM-finalen mot Engelholm med att leka med familjens golden retriever Majken.

Jacobsson är tillbaka för att vinna SM-guld

För nästan exakt ett år sedan slet Andréa Jacobsson, 30, av korsbandet i SM-slutspelet mot Engelholm.

ANNONS
|

Nu är hon tillbaka - mer revansch- och guldsugen än någonsin.

Det har varit ett kämpigt år för Hylte/Halmstads veteran.

Den 10 april 2016 – för övrigt samma dag som Andréa fyllde 29 år – fick hon bäras av planen efter den olyckliga skadan mot sitt gamla lag i SM-semifinalen i Kungsgårdshallen.

– Varje dag, varje vecka och varje månad har jag lärt mig något nytt, men det har varit tufft fysiskt och psykiskt att ta sig tillbaka, säger Andréa Jacobsson när HP-sporten träffar henne inför första SM-finalen mot Engelholm på måndag.

ANNONS

Den lättaste vägen ut hade kanske varit att lägga av eftersom hon redan upplevt det mesta med SM-guld, landskamper och proffsliv i Frankrike, men Jacobsson hade helt andra tankar och var fast besluten att göra comeback.

Hon har sedan operationen i somras kunnat ta allt i sin egen takt i återuppbyggnaden av knät.

– Målet har hela tiden varit att vara tillbaka i slutspelet. Det har varit tufft att hitta sig själv igen, men efter att jag fick mitt stora knäskydd har jag kunnat slappna av och inte behövt vara orolig även om tankarna funnits där.

Sedan några veckor är Harplingetjejen ordinarie igen och efter seger mot Gislaved i kvartsfinal och Örebro i semifinal är det nu dags för SM-final mot antagonisten Engelholm, som blivit svenska mästarinnor de två senaste säsongerna.

– Vi vann i Engelholm (3–0) i januari och det var jätteviktig för då bevisade vi för oss själva att vi kan slå dem. Men ska vi göra det igen så måste vi hålla i vårt eget spel för Engelholm gör väldigt få misstag.

2007 var Andréa med och tog sitt hittills enda SM-guld när hon spelade i Sollentuna. Nu vill hon fira, som hon säger, tioårsjubileum.

ANNONS

– Jag är inte nöjd med att bara ha tagit mig tillbaka efter skadan. Det är klart att man även vill prestera. Har man varit med och tagit SM-guld en gång så vill man göra det igen.

Lite om: Andréa Jacobsson

Ålder: 30.

Bor: Lägenhet i centrala Halmstad.

Familj: Mamma, pappa och två golden retriever – Majken och Astrid.

Yrke: Förskollärare.

Klubbar: IF Halmstad Volley, Rig Falköping, Sollentuna, Engelholm, Vannes (Frankrike), Stella Calais (Frankrike), Katrineholm, Hylte/Halmstad.

Meriter: 35 landskamper, 1 SM-guld, 3 GP-guld, 2 Nevza-guld.

Intressen: Hästar, naturen, vänner och familj.

ANNONS