Hylte/Halmstad historiskt efter nytt SM-guld

Två dagar – två SM-vinster! Hylte/Halmstad blev historiskt med att vara först någonsin att ta en kvadrupel – vinna både GP-guld och SM-guld på herr- och damsidan samma säsong. Dessutom fick Marcus Nilsson sitt efterlängtade guld!
– Så var det hemma, skrattar planens gigant efter 3-0 mot ärkerivalen Falkenberg.

ANNONS
|

SM-final 2:3

Hylte/Halmstad 3

Falkenberg 0

(25-17, 25-18, 25-22)

Han flyttade hem till Sverige för några år sedan med målsättningen att ta det guld som han saknade.

Tidigare världsstjärnan Marcus Nilsson har blivit fransk mästare, grekisk mästare och Champions League-mästare.

Efter 3-0 i finalen mot Falkenberg kan ha titulera sig även svensk mästare.

– Fantastiskt! Det här var guldet som fattades – nu är bokhyllan där hemma full, myser Marcus Nilsson med bucklan i hand och guldkepsen på huvudet.

Var det här det sista vi fick se av dig på en volleybollplan?

– Man ska aldrig ta några beslut när man är känslosam. Jag har mycket att fundera på kring skolan och volleybollen – vi får se vad som händer, säger Nilsson.

ANNONS

Nervöst i början

Första set handlade mycket om nerver och det var säkerligen en avgörande faktor till att båda lagen missade många servar, men Hylte/Halmstad spelade i övrigt mest stabilt och tog det första setet komfortabelt med 25–17 efter ett tidigt ryck.

Men i andra ryckte Falkenberg i från direkt till 6-3 innan H/H hittade in i matchen igen när laget stängde till framför nät och dessutom fick bra utdelning på servarna. Trots att Maciej Madej hade svårt att få ordning på passen så drog H/H ifrån till 18-14.

– Det handlar alltid mer om slit i finaler och det behöver inte vara vackert – bara bollarna sitter i golvet, ler Marcus Nilsson.

Marcus Nilsson var magnifik

Den 2,08 långe anfallaren var magnifik och spelade ut hela sitt register i finalen – det var singelblock, knallhårda smashar, lobbar, diagonala avslut och serveess. På setbollen dundrade han in en serve på sidlinjen till klara 25-18.

Så långt var det klasskillnad mellan lagen, men Falkenberg vägrade att ge upp och bet ihop på ett annat sätt i tredje set. Gästerna gick ifrån till 15-13 efter en nätrullare på serven och fick sedan ytterligare en poäng fram till 17-14.

Hylte/Halmstad kom dock tillbaka och var i fatt vid 19-19. ”Philip ”Pilen” Pettersson brukar kliva fram när det närmar sig ett avgörande och det gjorde han den här gången med när han blockade in både 22-21 och 23-21.

ANNONS

H/H:s nionde SM-guld genom tiderna

– Vi låg illa till i tredje, men gjorde en fantastisk comeback. Vi har några äldre spelare i truppen och ”Pilen” visade vad rutin betyder när det verkligen gäller. Han var på rätt plats vid rätt tillfälle.

Då var guldgreppet kopplat och Pedro Mendes höll sig därefter framme på matchbollen och blockerade in 25-22.

SM-guldet var Hylte/Halmstads nionde genom tiderna.

– Det har varit en speciellt säsong utan fans på läktarna, men vi ville verkligen avgöra idag och nu känns det bara härligt, skrattar Nilsson.

ANNONS