Platt. Hylte/Halmstad var som väntat chanslöst mot SM-guldjagande Engelholm även i den andra kvartsfinalen. Även om laget lyckades ta 19 poäng i tredje set.
Platt. Hylte/Halmstad var som väntat chanslöst mot SM-guldjagande Engelholm även i den andra kvartsfinalen. Även om laget lyckades ta 19 poäng i tredje set.

Hylte/Halmstad golvat – igen

Ett steg framåt för Hylte Halmstad. Men när Engelholm tog två jämfört med den första matchen var hemmalaget ändå chanslöst i damernas andra SM-kvartsfinal i Örnahallen, 0–3 (14–25, 8–25, 19–25).

ANNONS
|

SM-kvartsfinal damer 2:5 Hylte/Halmstad–Engelholm 0–3 (14–25, 8–25, 19–25)

Första och sista slutspelsmatchen för säsongen i Örnahallen. Då hade Hylte Halmstad höjt sig ett snäpp jämfört med första matchen. Det var bara ett ”men”. Engelholm hade höjt sig två.

Därför var det klasskillnad från ”start till mål”. Visserligen inledde hemmalaget optimistiskt och gick fram till 5–2 och 7–6. Och visserligen bjöd laget efter rena chockstarten och 5–0 rejält motstånd i tredje som Whitney Turner avslutade med ett serveess fram till 19–25.

Men däremellan var Engelholm numret större i alla spelmoment och på alla positioner. I synnerhet som laget återigen saknade sin spelande tränare och poängmaskin Ewa Kalinowska.

ANNONS

– Fast 19 poäng – det är rekord i alla fyra mötena med Engelholm och det tar vi med oss till nästa match, säger en inte alltför besviken Boris Bengtsson, tränare i Hylte/Halmstad.

– Nä, varför skulle vi vara det? De här matcherna är, som nykomling, ren bonus för oss där vi lär oss något nytt för varje set av att möta såna här lag. Titta exempelvis på hur dom räddar boll. Hur svår den än är lyckas Engelholmstjejerna ändå rädda den till passaren medan vi är nöjda bara vi får över den, påpekar Boris.

Fast en vinnande Halmstadtjej fanns det ändå i Örnahallen denna afton; Engelholms spiker Andréa Jacobsson, 23.

– Så det är ju alltid bra att veta att när vi möts vinner någon Halmstadtjej garanterat, skrattar Andréa som 2003 lämnade Halmstad och efter diverse utflykter i augusti hamnade i Engelholm.

– Vi var beredda på att Hylte/Halmstad skulle satsa hårdare, komma med mer power i dag eftersom det var deras chans. Så det gällde att ligga steget före och det gjorde vi i dag, säger Jacobsson som själv svarade för tio poäng.

Att, trots klasskillnaden, kunna motivera sig är inte heller några problem, betonar hon:

ANNONS

– Slutspel är alltid slutspel. Och vår tränare ger oss alltid nya uppgifter inför varje match, förklarar hon och sneglar mot Tina Celinder-Nygren.

För nog märktes det alltid att det ena laget var nykomling och det andra en potentiell SM-guldkandidat. Framför allt när Engelholm i första set ryckte från 10–9 till 23–13. Och i andra set ökade trycket i servarna och höjde tempot i anfallsspelet fram till förkrossande 25–8. Och då var hälften av H/H:s poäng motståndarmissar...

– Vi är lite för små vid nätet så när Engelholm får lägen slår dom antingen över eller igenom vårt block. Det är ett så komplett lag så guldstriden kommer att stå mellan Engelholm och Katrineholm, analyserar Bengtsson.

Men även om säsongen tar slut på söndag för Hylte/Halmstad har målet, nytt kontrakt infriats med råge.

– Att nå slutspel första året ska Hylte/Halmstad ha en stor eloge för, berömmer Andréa sin gamla klubb som hon i nuläget inte har planer att återvända till.

– Nä, men man ska aldrig säga aldrig så i framtiden kanske...

ANNONS