Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Almir Ljutovac har fått covid-19, men känner sig inte allvarligt sjuk och hoppas snart vara tillbaka i Hylte/Halmstad igen. Bild: Jari Välitalo
Almir Ljutovac har fått covid-19, men känner sig inte allvarligt sjuk och hoppas snart vara tillbaka i Hylte/Halmstad igen. Bild: Jari Välitalo

Hylte/Halmstads tränare har testat positivt för coronaviruset

Hylte/Halmstads tränare Almir Ljutovac har drabbats av coronaviruset och två spelare i truppen med symptom väntar på svar.
Därför ställs helgens match mot Floby i Elitserien in.
– Vi har fått det i familjen, men alla mår bra, säger Almir Ljutovac.

Det var tidigt i veckan som Almir Ljutovac började känna sig hängig efter att ha avverkat ett träningspass med Hylte/Halmstads herrlag i arenahallen.

H/H-tränaren tog ett prov för covid-19 och i torsdags kväll fick han beskedet att han fått virussjukdomen.

– Jag har huvudvärk och ont i kroppen. Dessutom har jag tappat lite smak- och luktsinne, men i övrigt mår jag bra, säger Almir Ljutovac.

Två spelare med lindrigare symptom

Almir och hans fru har fått sjukdomen, men även svärföräldrarna har testat positivt för covid-19.

– Vi följer Folkhälsomyndightens råd och jag stannar hemma till vi är friska. Jag hoppas att jag kan komma i gång med träningen igen i nästa vecka.

Två spelare känner av lindrigare symptom och har testats. Båda är borttagna från träningen och samma gäller två spelare till som inte var med på måndagens träning.

Hylte/Halmstad skulle ha spelat borta mot Floby på lördag, men den matchen kommer att avgöras vid ett senare tillfälle.

– Vi pratade med Floby och eftersom det finns lite hål i spelschemat längre fram så bestämde vi att flytta matchen och sedan försöka spela den så fort som det går, konstaterar Ljutovac.

Alla friska i Hylte/Halmstads damlag

Damtränaren Pedro Mendes tar tillfälligt över träningen för herrlaget.

Hylte/Halmstads damlag, som i suverän stil leder Elitserien, har alla friska och spelar sin elitseriematch i helgen borta mot Lund.

– Vi har vidtagit de försiktighetsåtgärder som rekommenderats och nu är det bara att avvakta och se hur det hela avlöper, säger H/H-ordföranden Mårten Johansson.

Han betonar hur viktigt det är att alla sköter sig nu.

– Som alltid är det sunt förnuft som gäller. Med den här sjukdomen i bakhuvudet så gäller det i alla sammanhang att hålla avstånd och vara i sitt eget hörn. På planen är det många dueller vid nätet och det går ju inte att blunda för att risken är högre att drabbas då, anser Johansson, som hoppas att sjukdomen inte sprider sig.

– Allt är ju inte corona och vi väntar på svar på de två killar som visat symptom. Om det är negativt ska de in i träningen igen. Det är det systemet vi jobbar efter.

Fler lokala sportnyheter hittar du här