Hylte/Halmstad kunde, trots fortsatta sviter från skador och sjukdomar, besegra toppkonkurrenten Örkelljunga.
Hylte/Halmstad kunde, trots fortsatta sviter från skador och sjukdomar, besegra toppkonkurrenten Örkelljunga. Bild: Roger Larsson

Hylte/Halmstads toppmöte med Örkelljunga blev en rysare

Fortsatta sviter från både skador och sjukdomar. Ändå kunde Hylte/Halmstad besegra toppkonkurrenten Örkelljunga efter ett rafflande sista set.
– Det setet innehöll allt, ler Almir Ljutovac, tränare för H/H:s herrlag.

ANNONS
|

Elitserien, herrar

Hylte/Halmstad 3

Örkelljunga 2

(25–22, 13–25, 25–22, 20–25, 20–18)

Hylte/Halmstad har med största sannolikhet säkrat andraplatsen i herrarnas elitserie.

Jobbet ska visserligen göras mot Uppsala i den sista omgången men efter en stark insats och seger mot trean Örkelljunga ska det mycket till ifall Hylte/Halmstad inte slutar tvåa i grundserien. Trots att några av spelarna fortfarande inte kände sig helt hundra.

– Vi gick in med en enda målsättning att in för söndagens match mot Uppsala ha allt i egna händer, det vill säga att säkra andraplatsen. För att göra det krävdes det att vi tog två set för då räcker det om vi vinner mot Uppsala, säger Almir Ljutovac.

ANNONS

– Det är fortfarande några spelare som inte är helt hundra efter både skadeproblem och sjukdom. Det var uppenbart redan på träningen i torsdags att vi såg rejält slitna ut.

Vilade tongivande spelare

Men två set klarade man och mer därtill.

Efter ett rafflande sista set där lagen bytte poäng med varandra konstant lyckades till slut Hylte/Halmstad göra ett miniryck och vinna med 20–18 och därmed matchen med 3–2 i set.

– När vi vann tredje setet så byter vi ut flera spelare, däribland Marcus (Nilsson) och Jakob (Tegenrot). Det avgörande femte setet var ett väldigt roligt set. De byter också in många spelare från bänken och matchen blir väldigt svajig med både bra och dålig volleyboll, roliga grejer och tjafs. Det setet innehöll allt, ler Ljutovac.

Och redan i kvartsfinalspelet kommer Hylte/Halmstad stöta på Örkelljunga igen.

– Det är ett rejält konstigt slutspelsträd. Det laget av oss som vinner går till semifinal medan förlorarna får spela en ny kvartsfinal mot ett sämre placerat lag från grundserien. Men det är viktigt för oss att komma tvåa för då får vi hemmaplansfördelen.

ANNONS