Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Poängbäst. Brassen Alexandro Luna pangade in hela 26 poäng för sitt Hylte/Halmstad.

Hylte/Halmstads sköna styrkebesked inför SM-slutspelet

Tre omgångar kvar av grundserien – då visade Hylte/Halmstad att man blir att räkna med i SM-slutspelet. 3–1-segern mot Örkelljunga var ett spelmässigt styrkebesked för laget som bitvis famlat i mörkret.

Volleyboll: Elitserien
Örkelljunga    1
Hylte/Halmstad    3

(14–25, 25–16, 24–26, 20–25)


– Jag är väldigt nöjd med hur vi genomför de saker som vi har jobbat på, myser tränare Kristian Wrethander.

– Det här var ett stort steg framåt inför slutspelet, att vi får visa topparna och får känna på att verkligen dominera, fortsätter ”Krickan”.

Sett till tabellställningen hade matchen i Forum Örkelljunga mindre betydelse för den cementerade tabelltvåan. Att hitta ett vägvinnande spel inför det snart stundande slutspelet var desto mer elementärt för laget och Kristian Wrethander som under torsdagen gjorde sin fjärde match som huvudtränare efter att Matthew Young valt att kliva åt sidan på grund av personliga skäl.

Och inledningen kunde, den vid sidlinjen så aktive, ”Krickan” inte klaga på. H/H pulveriserade hemmalaget fullständigt i första set. I bräschen gick brassespikern Alexandro Luna som redan vid 9–2 hade pangat in fem poäng. 

– Det blir stora siffror men det känns som att det verkligen är vi som gör bra saker. Vi är fria i vårt spel, har hög energi och vågar serva, allt ”klockade”, säger Krickan.

Efter 25–14 blev det en ny utklassning i andra set. Men nu till Örkelljungas fördel, 25–16, sedan H/H tappat konceptet, blivit passiva och haft problem med sina servar. 

Tredje set var inte heller prickfritt från gästernas sida som var illa ute vid underläge 22–23 men tillräckligt bra för seger, 26–24. 

Till det fjärde var det fria, hårdsatsande spelet tillbaka och tack vare 25–20 var segern ett faktum.

– Det kräver mycket att spela på så hög nivå en hel match så där finns att jobba på, medger Krickan. 

Stjärnskottet Viktor Lindberg, som på grund av en överbelastad fotled tvingats spela libero i två matcher, var tillbaka i offensiven, stod för fina aktioner och 17 poäng.

– Det var smärtsamt, foten är lite stel, men jag hade mest ont på andra ställen, revben och rygg. Men det är ingen fara och det var kul att få göra lite poäng igen i stället för att bara ta hand om servemottagning, ler Lindberg.

Är ni redo för slutspelet nu?
– Efter tränarbytet har vi jobbat mycket på att hitta gläden och viljan att vinna och där känns det som att vi tagit ett stort kliv. Som det såg ut i dag tycker jag verkligen att vi är redo.

Fler lokala sportnyheter hittar du här