Hylte/Halmstads damer imponerade stort – dubbla finalplatser

Damerna visade upp ett imponerande spel i Grand Prixsemin och är klara för final. Herrarnas väg mot finalen hade ett helt annat utseende. Under söndagen har Hylte/Halmstad chansen att ta hem dubbla titlar i Grand Prix.
– Talangen finns definitivt för att ta en dubbel, det är det vi och klubben siktar på, säger Jona Vigfusdottir.

ANNONS
|

Hylte/Halmstad 3

Sollentuna 0

(25–15, 25–12, 25–16)

Tjejerna i Hylte/Halmstads damlag har gjort rent hus hittills i elitserien. Idel segrar och ingen setförlust på hela säsongen.

I Grand Prix-slutspelet fortsatte det fina spelet för laget.

För med imponerande 25–15, 25–12, 25–16 mot Sollentuna, var damlaget precis så överlägsna som siffrorna visar.

– Jag försöker vara ödmjuk nu, men vi hade kontroll på hela matchen. Vi började starkt och hade sedan koll på läget, säger Jona Vigfusdottir, spelare i Hylte/Halmstad, som satte fem poäng i matchen.

Damerna kom väl förberedda till matchen och agerade enligt matchplanen.

– Sollentuna spelade precis som vi trott och jag är väldigt nöjd med vad vi presterade på planen. Jag tycker att vi hade en bra energi i laget och att vi visade att vi ville till final, säger Vigfusdottir och fortsätter:

ANNONS

– Nu ska det bli sjukt kul att spela final.

”Vi förtjänar att vara här”

Sju spelare i Hylte/Halmstad gjorde poäng i matchen och allra vassast var Ellen Amaral med sina 16 poäng.

– Vi visade att vi är här för att vi förtjänar att vara här, säger Vigfusdottir inför finalen mot antagonisten Engelholm under söndagen.

– Det är derbykänsla över den matchen.

I kväll kommer damlaget att gå igenom matchplanen till finalen, i morgon väntar gemensam frukost och sedan är det individuell uppladdning för var och en av spelarna.

– Jag brukar tanka med musik innan matcherna. I dag dansade jag och Lilly (Topic) mycket innan matchen så det får vi kanske göra i morgon också, säger Vigfusdottir och skrattar.

Hylte/Halmstads herrar skulle ha spelat semifinal mot Örkelljunga under lördagen, men efter att en spelare testat positivt för covid-19 i Örkelljunga, tvingades laget lämna walk over.

– Alla spelare testade negativt i torsdags, men i dag blev det positivt utslag på en av dras spelare. Eftersom de hade umgåtts tillsammans fanns det risk att flera blivit smittade så då tog Örkelljunga beslutet tillsammans med förbundet att inte spela, säger Almir Ljutovac, tränare i Hylte/Halmstad.

Går för dubbla titlar

En besvikelse för Hylte/Halmstad som länge sett fram emot matchen.

ANNONS

– Vi har laddat för denna matchen jättelänge och hade självklart hellre spelat den. Hade vi fått spela semifinalen och vunnit hade det gett en extra boost in i finalen, säger Ljutovac och fortsätter:

– Nu fick vi använda tiden till att träna i stället och vi får också mer tid att titta på video och analysera motståndet. Dessutom är vi förhoppningsvis mer fräscha än våra motståndare.

Vilka Hylte/Halmstad kommer att möta i finalen avgörs senare i kväll och står mellan Sollentuna och Habo.

Ni har dessutom chansen till en dubbel nu när både dam- och herrlaget är i GP-final.

– Ja, det hade varit extremt kul om vi kunde klara av det. Jag och Pedro (Mendes, damcoach) känner varandra sedan tidigare och sa innan säsongen halvt på skoj att vi skulle fixa en dubbel i GP-slutspelet, säger Ljutovac.

Skulle dessutom drömmen om dubbla titlar slå in, innebär det att damerna blir historiska med den första GP-titeln i klubbens historia.

ANNONS