Hylte/Halmstad värvar amerikan från Bundesliga

Corona-pandemin försatte amerikanen Michael Michelau, 26, i ett knivigt läge. Han fick snabbt lämna Lüneburg i tyska Bundesliga i mars och var sedan orolig att han inte skulle hitta en ny klubb.
– Jag var stressad innan jag fick klart med Hylte/Halmstad, erkänner han.

ANNONS
|

Efter en vecka i karantän är Michael Michelau äntligen redo för att träna med sin nya klubb i Halmstad arena.

Den minnesgode känner säkert till namnet. För två år sedan representerade spikern grannklubben Falkenberg.

– Jag visste inte hur jag skulle tas emot här. Det var mycket hets mellan lagen sist jag var i Sverige, men alla är vänliga och har välkomnat mig, säger Michael Michelau.

Han tycker att det är skönt att vara tillbaka på svensk mark.

Våren och delar av sommaren har varit oviss – skulle ”Mike” hitta en ny klubb, eller inte?

Klubbar håller hårt i plånboken

Covid-19 har gjort att många europeiska klubbar håller hårt i plånboken och då det inte finns någon liga i Nordamerika ställs många amerikanska spelare utan inkomst.

ANNONS

– Jag pratade med min klubb i Tyskland i vintras om att komma tillbaka, men alla samtal strandade när folk blev sjuka i corona. Sedan letade Lüneburg yngre och billigare spelare, berättar ”Mike”.

Men tiden gick och amerikanen, bosatt i en liten by som heter Sturtevint en mil norr om Chicago, var kontraktslös länge.

– Jag var väldigt nervös. Åren efter jag slutade på college var tuffa och så ville jag inte att det skulle bli igen. Jag kände mig stressad och visste inte vad som skulle hända.

– Men nu känns allt bra. Vi får ett bra lag i Hylte/Halmstad och jag är glad att träffa min svenska flickvän som jag inte sett på fem månader.

Fick inte visum till Estland

Hon heter Nellie och är äldre syster till H/H-förvärvet Lucas Gustavsson från Falkenberg.

2016 spelade Michelau en säsong i estniska Bigbank Tartu och året efter i Järvanmää VC, där han efter halva året stod utan visum och inte fick återvända.

Falkenberg blev början på en rask utveckling i karriären och den positiva kurvan fortsatte i Lüneburg, där båda Michelau och tidigare H/H-spelaren Viktor Lindberg hade viktiga roller.

Nu hoppas H/H-ordföranden Mårten Johansson dra nytta av nytillskottet.

– ”Mike” var en nyckelspelare i Falkenberg och var den som slog oss sönder och samman i GP-semifinalen för några år sedan. Det var inte så många som trodde på honom när han kom till Sverige, men har vuxit ut till en riktigt bra spelare.

ANNONS

Michael Michelau

Ålder: 26.

Familj: Sambo Nellie Gustafsson, pappa i Sturtevint utanför Chicag, mamma Nashville, en yngre bror och en äldre syster.

Bor: I lägenhet i Halmstad.

Klubbar: Earshie College, USA, Bigbank Tartu, Estland, Järvanmää VC, do, Falkenberg, Lüneburg, Tyskland och Hylte/Halmstad.

Intressen: Sport. Jag gillar också att käka pizza. ”Därför var jag glad att jag had två pizzerior in på knuten i nya lägenheten här i Halmstad.”

LÄS MER: H/H:s första nyförvärv klart – från Falkenberg

ANNONS