Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylte/Halmstad har haft en andravåg av coronasmitta i truppen men var tillbaka i spel i helgen mot Lund.  Bild: Johan Persson
Hylte/Halmstad har haft en andravåg av coronasmitta i truppen men var tillbaka i spel i helgen mot Lund. Bild: Johan Persson

Hylte/Halmstad tillbaka som vinnare – nu väntar tre topplag på en vecka

Tre tongivande spelare borta och sönderryckta förberedelser på grund av coronasmitta i truppen.
Ändå stod Hylte/Halmstad för en imponerande insats mot Lund och tog en sedvanlig 3–0-seger.
– Jag är nog mer nöjd med den här matchen än tidigare matcher med tanke på situationen, säger centern Lilly-Dalila Topic.

Elitserien, damer

Hylte/Halmstad 3

Lund 0

(25–18, 25–6, 25–11)

Hylte/Halmstad damer har under de senaste veckorna tvingats skjuta fram match efter match på grund av ny coronasmitta i truppen och inte spelat sedan den 6 februari.

Inför helgen var tanken att damerna skulle vara tillbaka i spel med dubbla matcher mot toppkonkurrenten Örebro borta och Lund hemma i Halmstad Arena.

Men situationen i laget gjorde att man valde att skjuta upp Örebromatchen till nästa helg (28 februari) och bara spela hemmamatchen mot Skånelaget.

– Det gäller att ha en ödmjukhet mot hur spelarna påverkas när de har varit sjuka och hur lång tid det kommer ta för dem att komma tillbaka, säger Mårten Johansson, ordförande i Hylte/Halmstad.

– Vi har varit sex till sju spelare på träningarna och bara de senaste dagarna kom några tillbaka i träning, säger centern Lilly-Dalila Topic.

Dominerade utan stjärntrion

Det märktes dock inte på plan att Hylte/Halmstad hade haft ett lite längre uppehåll.

Gästande Lund hade inte mycket att säga till om utan det blev en sedvanlig 3–0-seger. Trots att hemmalaget saknade stjärntrion Hanna Hellvig, Klara Andersson och Ellen Amaral.

– Jag är jättenöjd med den här matchen för vår del och mer nöjd med den här matchen än tidigare matcher i och med att vi har haft den här situationen med corona. Jag tycker vi har löst situationen jättebra, säger matchens lirare Lilly-Dalila Topic.

– Det var lite tungt konditionsmässigt och det tror jag många kände men man har verkligen saknat att spela match.

Späckad sista vecka av grundserien

Efter segern mot Lund väntar nu ett rejält test för H/H. Den kommande veckan har man tre matcher och det är inte mot vilket motstånd som helst.

På onsdag väntar tvåan Engelholm som man mötte i Grand Prix-finalen och i helgen är det dubbla matcher. Först mot Sollentuna på lördag, som H/H slog i semifinalen i Grand Prix, och på söndag tabelltrean Örebro.

– Vi får göra det bästa vi kan av situationen i och med att vi bara har topplag kvar att möta. Alla lag som var med och spelade i GP har vi kvar men vi ser det som en utmaning. Vi tänker positivt och gör det bästa av situationen, säger Lilly-Dalila Topic.

Fler lokala sportnyheter hittar du här