Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stannar kvar. 20-årige landslagsspelaren Viktor Lindberg har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt i Hylte/Halmstad.

Hylte/Halmstad satsar svenskt

Hylte/Halmstad ställer in siktet på att ha en trupp med enbart svenskar kommande säsong. Så här långt har klubben gjort klart med åtta spelare.

– Vi har hela tiden anklagats för att ha för många utlandsproffs i truppen, men vi har alltid haft som målsättning att få ihop ett svenskt lag och i år ser det än så länge bra ut, säger Leif Nilsson, ordförande i Hylte/Halmstad.

H/H har gjort klart med nästan hela landslagsbesättningen. Anton Wijk Tegenrot har förlängt med två år och samma gäller för Jens Ahremark och Viktor Lindberg. 

Övriga som fortsätter i klubben är Johan Mårtensson, Axel Hoff Stenkilsson och Joakim Lindblom. Ny i truppen är Kristian Persson, lillebror till Erika och Katarina Persson som båda tidigare spelat i H/H:s damelitlag.

– Kristian är en egen produkt som drog sönder korsbandet på riksidrottsgymnasiet förra säsongen. Vi vill inte sätta någon press på honom – därför är det bättre att han får ett år där han kan ta det lugnt, det är mer ärligt, tycker H/H:s värvningsansvarige Richard Engberg.

Frågetecken finns dock fortfarande för landslagscentern Philip Pettersson, som i fjol kom till klubben från Falkenberg, samt Johan Skoogh.

– Vi har förhoppningar på att få behålla Philip och sedan för vi även diskussioner med Johan, säger Engberg.

Amerikanske vänsterspelaren Dalton Ammerman och puertoricanske passaren Omar Rivera lämnar dock Hylte/Halmstad.

Ammerman, som var den som blev mest skadad vid bilolyckan i vintras, vill testa en bättre liga än den svenska och Rivera blev aldrig den ersättare till Matthew Young som föreningen hoppats på.

Det Hylte/Halmstad nu främst söker är en högerspelare. Precis som de flesta andra elitserieklubbar jagar H/H årets genombrottsman Jacob Link från Rig Falköping och väntar besked inom kort.

– Det finns inte så många högerspelare i Sverige, men faller alla ägg i korgen så är det inte säkert att det blir några utländska killar i truppen och det är lite intressant.

– Men vi har lämnat en dörr öppen för Sandro, konstaterar Engberg.

Brassen gjorde en strålande säsong och slutade tvåa i poängligan på 473 poäng. Han har inte gjort någon hemlighet om att han vill tillbaka.

Det har Viktor Lindberg redan bestämt att han ska. 20-åringen har ögonen på sig från annat håll, men tvekade aldrig att skriva på för två år.

– Jag trivs bra i Halmstad så det finns ingen anledning att flytta. Nu får jag dessutom en andra chans att vinna ett SM-guld, säger Viktor.

Men han har precis som flera andra i laget en klausul inskrivet i kontraktet att han får gå om ett intressant proffsanbud skulle komma.

Fler lokala sportnyheter hittar du här