Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nyförvärv på plats. När Hylte/Halmstad i går hade träningspremiär fanns det många nya ansikten i Högskolehallen. Från vänster; Johan Skoogh, Ida Tholse, Victoria Larsson, Jens Ahremark, Rasmus Collin, Gabriella Lundvall, Magdalena Henrysson.

Hylte/Halmstad rustar för nya SM-medaljer

Efter SM-silver 2012 och SM-guld 2013 mobiliserar nu Hylte/Halmstad för att 2014 ska bli ett riktigt kanonår med ädla medaljer på både herr- och damsidan.

– Vi ska vara med och slåss i toppen. Det finns inga andra tankar, säger sportchefen Mårten Johansson.

När Hylte/Halmstads sportchef Mårten Johansson blickar bakåt kan han glädjas över damsilver 2012 och herrguld i våras.

När han väljer att blicka framåt finns det ännu bara frågetecken i spåkulan. Men en sak är säker – Hylte/Halmstad har arbetat hårt för att förstärka trupperna.

– Ett bättre damlag än det här har vi aldrig haft på pappret, någonsin, säger Mårten Johansson nöjt.

Sex av fjolårets spelare finns kvar (se faktarutan) i damlaget och sex nya har skrivit på. Bland annat en hel hop av unga tjejer från RIG Falköping som alla spelar i juniorlandslaget.

– Vi tog de fyra bästa från volleybollgymnasiet. De är utvecklingsbara, träningsvilliga och hungriga på att slå sig in i laget, säger Mårten.

Att 19-åringarna från Falköping, Madelene Green, Victoria Larsson, Gabriella Lundvall och Jonna Wasserfaller, känner varandra väl från spelet under studietiden och landslaget borgar för en ökad träningskvalitet.

Magdalena Henrysson, Engelholm, och Ida Tholse, Helsingborg, har sex respektive tre års elitseriespel bakom sig och kommer tillföra mycket.

– Magdalena är duktig i försvar och servemottagning och väldigt allround. Det ger P-A (Sääf) och Matthew (Young) många valmöjligheter, säger Mårten.

– Ida spelade tidigare i Engelholm men varvade ner när hon drabbades av en korsbandsskada. Men efter ett år i division 1 kände hon att hon vill tillbaka i hetluften igen och det är vi väldigt glada för.

Mårten Johansson spanar ner i sina papper och tycks gilla det han ser.

– Det är en perfekt mix av ungt och rutinerat, olika karaktärer och nationaliteter. Jag tycker vi hittat det vi vill ha. Med en rutinerad passare också så kommer det att bli pricken över i:et.

Passaren som Hylte/Halmstads sportchef talar om är den sista pusselbiten i lagbygget. Inom en vecka tror Mårten Johansson att det är klart.

Några namn vill han inte avslöja men då alla duktiga svenska passare redan är upptagna riktas blickarna utomlands.

– Det blir någon från antingen USA, Östeuropa eller Sydamerika.

I Hylte/Halmstads guldlag på herrsidan är ruljansen bland spelare inte lika stor. Klart är att veteranen och guldhjälten Sean Jones slutar. Emil Carlsson lämnar för jobb utomlands och Eric Svärd flyttar till Göteborg för studier.

Tre nya ansikten fanns på plats under det första lätta träningspasset. Två egna produkter har vänt hemåt i 19-årige Johan Skoogh, RIG Falköping, och 20-årige Rasmus Collin, Vindrarp.

– Det är jättekul att dem är tillbaka. Rasmus har kommit tillbaka efter knäskada och kört mycket rehab och är nu fit for fight för elitspel.

Från volleybollgymnasiet har Hylte/Halmstad också plockat centern Jens Ahremark, 19. Den förre Linköpingskillen har gjort massvis med U-landskamper och tros gå en fin volleybollframtid till mötes.

– En av de mest lovande centrarna i Sverige i dag.

Sista pusselbiten på herrsidan faller på plats i nästa vecka. Då ansluter passaren Fredrik Gevers, 20, från Sollentuna.

– Vi har nio spelare kvar från guldlaget, en skön stomme. Det är inte lätt att försvara ett guld, men att vi ska vara i final igen är inget vi sticker under stol med, menar Mårten Johansson.

Fler lokala sportnyheter hittar du här