Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Hylte/Halmstad räckte inte riktigt till i seriefinalen: ”Energin var inte där”

Efter ”säsongens insats” mot Lund orkade Hylte/Halmstad inte riktigt ladda om och följa upp den fina insatsen i Skåne i seriefinalen hemma mot Sollentuna.
– Det är lite tråkigt att vi inte kommer upp i samma nivå som mot Lund med tanke på hemmaplan och allt, säger tränare Almir Ljutovac.

Elitserien, herrar

Hylte/Halmstad 0

Sollentuna 3

(23–25, 20–25, 22–25)

H/H räckte inte riktigt till i seriefinalen: ”Energin var inte där”

”Säsongens insats” och urladdningen mot Lund kostade

En ren urladdning borta mot Lund på lördagen där tränare Almir Ljutovac beskrev det som en av säsongens insatser hittills skulle följas upp med en ren seriefinal hemma i Halmstad Arena mot Sollentuna på söndagen.

Ett Hylte/Halmstad som kom in till helgens spel med fem spelare borta på grund av skador och covid-19 vilket tvingade H/H-tränaren att stuva om rejält i uppställningen.

– Vi fick byta runt på positioner och gör det bästa av situationen. Vår passare fick spela center och en passare som spelare center är som att en fotbollsmålvakt spelar innermittfältare, förklarar tränare Almir Ljutovac

Passaren Madej Maciej hade en bländade kväll mot Lund men mot Sollentuna hade han likt hela Hylte/Halmstad inte riktigt energin att ladda om för att mäta sig med serieledaren.

– Jag tycker vi börjar riktigt dåligt och skärpan är inte riktigt där. Vi ligger under med 10–3 i första set och redan där tappar vi självförtroende. Energin var inte där vilket inte är så konstigt. Vi visste att vi kunde störa dem om vi spelade som vi gjorde mot Lund men efter den tidiga dippen så var det svårt att ta sig tillbaka.

Domarna i fokus: ”Underlättade inte vårt jobb”

Stjärnorna Michael Michelau och Marcus Nilsson, som inte kunde medverka i helgen, fick se sitt lag från bänken kriga och försöka men ju längre matchen gick desto mer fokus la hemmalaget på domarduon Stefan Bemström och Dimitris Kalomoiris.

– Det är egentligen bäst att inte kommentera domarna men jag tycker Elitserien ska hålla en viss nivå och då kan man inte släppa hur många orena slag som helst. Men har man satt den standarden från början så kan han inte ändra sig och det förstår jag. Men då får det vara en högre standard från början.

– Sen ska man inte skylla på dem men det underlättade inte vårt jobb direkt att de fick igenom några av sina orena slag.

Men trots förlust i toppmötet så är det ändå en nöjd Almir Ljutovac när han summerar helgen.

– Som helhet och med tanke på situationen är vi supernöjda och vi gick in med målet att ta tre poäng den här helgen. Men det är lite tråkigt att vi inte kommer upp i samma nivå som mot Lund med tanke på hemmaplan och allt.

LÄS MER: Hylte/Halmstad tillbaka som vinnare – nu väntar tre topplag på en vecka

LÄS MER: Hylte/Halmstad stod för säsongens insats hittills: ”Jag är så stolt”

Fler lokala sportnyheter hittar du här