Hylte/Halmstad landar tungt nyförvärv – förstärker med Hanna Hellvig

Hylte/Halmstad förstärker truppen till den kommande säsongen med ett riktigt tungt namn. Efter collegespel på Hawaii ansluter den landslagsmeriterade talangen Hanna Hellvig till klubben.
– Kapaciteten i det här laget finns för att gå riktigt långt, säger nyförvärvet.

ANNONS
LocationTylösand||

Från en sandstrand till en annan.

Hanna Hellvig har bytt Hawaii till Halmstad och Tylösand. 20-åringen har de senaste åren gått på college i USA men är nu hemma i Sverige igen och spelar den här veckan beachvolley-SM i Tylösand.

Den landslagsmeriterande talangen är också Hylte/Halmstad senaste tunga nyförvärv och Hellvig själv kan knappt vänta tills den nya säsongen drar igång.

– Det känns roligt att få spela för Hylte/Halmstad och det kommer bli en ny utmaning för mig. Jag tror väldigt mycket på det här laget och jag är verkligen taggad på att få dra igång, säger hon.

ANNONS

– Jag kollade in Hylte/Halmstad rätt mycket när jag visste att jag inte skulle stanna i USA.

En stor anledning till varför talangen valde just Hylte/Halmstad som sin nya klubbadress har mycket att göra med rekryteringen av den nye tränaren Pedro Mendes.

– Jag tycker det ska bli intressant att se hur han är som tränare för jag har hört att han har internationella erfarenheter. Det lockade mig att komma hit när jag visste att han skulle träna laget.

–Jag kommer bidra med en enorm kämpaglöd till laget. I själva spelet hoppas jag bidra med framför allt anfall och block.

Samlat på sig viktiga erfarenheter

Med äventyret på Hawaii har 20-åringen samlat på sig viktiga erfarenheter som hon kommer att ha nytta av när hon nu skriver ett nytt kapitel i sin karriär.

– Det är verkligen det häftigaste jag gjort i mitt liv. Volleybollen är så stor där borta och vi hade mellan 6 000-10 000 åskådare per match. Det var verkligen helt sjukt att få vara med om.

– Det jag tar med mig mest från tiden där är inställningen. I USA är de sådana enorma vinnarskallar och det finns en mer kaxig attityd än var det är i Sverige.

ANNONS

Försäsongen för Hylte/Halmstads damer drar igång nu på måndag (3 augusti) och för Hanna Hellvig finns det bara en sak som gäller i sin debutsäsong för klubben.

– Det är klart man har kommit hit för att vinna ett SM-guld och jag hoppas på att jag kommer utvecklas mycket här som spelare. Kapaciteten i det här laget finns för att gå riktigt långt.

LÄS MER:Falkenbergsprofil ny tränare i Hylte/Halmstad

ANNONS