Tung elitseriedebut. Det blev ingen rolig start för amerikanskan Tiana Dockery när Hylte/Halmstad förlorade premiären mot Engelholm i Örnahallen.
Tung elitseriedebut. Det blev ingen rolig start för amerikanskan Tiana Dockery när Hylte/Halmstad förlorade premiären mot Engelholm i Örnahallen.

Hylte/Halmstad-kollaps i premiären

Hylte/Halmstad är storfavorit till SM-guldet, men det började allt annat än bra. Fjolårsmästarna Engelholm vann premiären med 3–0 i Örnahallen efter en sällsynt skral insats av hemmatjejerna.

ANNONS
|

Elitserien (d)

Hylte/Halmstad 0

Engelholm 3

(20–25, 23–25, 20–25)

– Vi var tagna av stundens allvar. Gör man 31 misstag på tre set då vinner man inga matcher, säger Tony Westman, besviken tränare i Hylte/Halmstad.

Halländskorna har förstärkt truppen under sommaren och fick sex av nio tränarröster på frågan om vilket lag som tar SM-guld i samband med elitseriens upptaktsträff i Falköping i förra veckan.

Men att H/H håller hög klass gjorde laget allt för att dölja i går.

Engelholm var mer taggat redan från start mot ett geistlöst och ängsligt hemmalag.Servemottagningen var usel, servarna satt i nät och anfallsspelet var inte mycket att hurra över det heller.

ANNONS

– Jag har lite svårt att sätta fingret på vad som gick fel, men det här var inte det laget som vi sett tidigare under säsongen, muttrar Westman.

Han får medhåll av lagkaptenen, landslagscentern Jonna Wasserfaller:

– Vi ska klara av det bättre än vad vi gjorde. Visst har vi många nya spelare i truppen, men det har gått bra på försäsongen – i dag var det dock inget som stämde.

Hylte/Halmstad började med fem nyförvärv på banan – återvändande Soriana Pacheco, amerikanskorna Tiana Dockery och Nakeyta Clair samt Stina Rix och Martina Svensson.

Ingen av dem övertygade.

Istället var det Wasserfaller som försökte gå i bräschen med tunga servar (fyra ess) och effektiva avslut (totalt nio poäng), men hon var allt för ensam. Det enda Jonna kunde glädja sig åt den här eftermiddagen var att hon i alla fall gjorde sin 1000:e elitseriepoäng för klubben.

Tidigare H/H-tränaren P-A Sääf var nöjd och glad efter Engelholms vinst. Tonårsstjärnan Isabelle Haak har lämnat ett stort tomrum efter sig, men skånskorna har värvat klokt och hade planens bästa spelare i nya amerikanskan Carnae Dillard.

ANNONS

Även Fanny Andersson bidrog till segern med ett gäng vassa servar. Det var hon som såg till att Engelholm gick från 9–8 till 17-8 i första set och hade sedan med ett finger i spelet igen då H/H tappade klara 13–5 till 21–22 som därefter blev 23–25.

Där avgjordes matchen.

Hylte/Halmstad försökte komma tillbaka i tredje set och satte in bland annat veteranen Ewa Kalinowska, men det hjälpte inte – motståndarna var för starka och vann rättvist.

ANNONS