Nyförvärvet Michael Michelau visade vägen mot Habo när Hylte/Halmstad tog en historisk seger.
Nyförvärvet Michael Michelau visade vägen mot Habo när Hylte/Halmstad tog en historisk seger. Bild: Roger Larsson

Hylte/Halmstad historiskt – tog 1000:e elitseriepoängen

Som andra laget genom tiderna nådde Hylte/Halmstad i helgen magiska 1000 elitseriepoäng. Detta efter att ha slagit Habo i en jämn premiär med 3–2 i Habo sporthall.
– Självklart är det en häftig milstolpe att passera, säger ordföranden Mårten Johansson.

ANNONS
|

Habo 2

Hylte/Halmstad 3

(18-25, 25-22, 26-24, 23-25, 10-15)

Hylte/Halmstad ståtade på 998 poäng i maratontabellen inför säsongens första match och behövde två poäng för att nå upp till den notering på 1000 poäng som bara Sollentuna har mäktat med tidigare.

Och två poäng blev det – även om det satt hårt åt.

– Jag var med som spelare när vi tog första elitseriepoängen och i dag satt jag på bänken vid den tusende. Det känns speciellt att vända hemåt i dag, funderar Johansson.

Det tippade topplaget var illa ute vid 1-2 i set, men en stark slutforcering i fjärde gav 2-2 via 25-23 efter några spektakulära poäng av Rasmus Collin. I femte set följdes lagen på nytt åt, men när H/H fick ett litet försprång vid 10-8 orkade inte Habo stå emot längre och fick till slut ge sig med 10-15.

ANNONS

– Maciej (Madej) fick till en bra serveserie och vi gjorde många bra saker i blocket. Det gjorde att Habo tappade lite, säger Almir Ljutovac, tränare i Hylte/Halmstad.

Polacken Madej gjorde debut som passare och övertygade från sin position.

– Han är en häftig spelare att se, men det finns fortfarande en del att jobba med när det gäller samspelet med honom och anfallarna, tycker Ljutovac.

Ett annat nyförvärv, Michael Michelau, visade styrka och blev bäste poängplockare på 24 pinnar.

ANNONS