Svårstoppad. Brassen Alexandro Luna gjorde flest poäng när Hylte/Halmstad slog Sollentuna efter jämna set.
Svårstoppad. Brassen Alexandro Luna gjorde flest poäng när Hylte/Halmstad slog Sollentuna efter jämna set.

Hylte/Halmstad ett vinnarlag igen

Hylte/Halmstad hämtade sig snabbt efter förlusten i seriefinalen mot Linköping i förra helgen och vann mot Sollentuna i Stockholm.

ANNONS
|

Elitserien

Sollentuna 1

Hylte/Halmstad 3

(23–25, 25–22, 22–25, 22–25)

Men det blev en tuff match för hallänningarna i Sollentuna sporthall.

– Det blir alltid jobbiga matcher häruppe. Vi hade svårt att få i gång laget efter den långa bussresan och killarna fick ta i lite extra för att vinna, säger Richard Engberg, som tog över som coach sedan tränaren Matthew Young tvingats stanna kvar hemma i Halmstad med feber i kroppen.

Det handlade hela tiden om jämna set, men i det första hade H/H en stadig ledning och trots att det blev 25–23 var det aldrig någon fara på taket.

ANNONS

Även i andra tog gästerna kommandot, men Sollentuna slet och kämpade och lyckades komma i fatt – och förbi!

– Vi gjorde vi några dumma grejer i slutet av setet och spelade för svåra bollar. Det är sådant som händer och som vi kan ta nu, men om två månader får vi inte göra den typen av misstag, konstaterar Engberg.

Hylte/Halmstad kom tillbaka och vann tredje set, men fick sedan på nytt jobba i fjärde när stockholmarna gick i fatt till 12–12.

– Då tog jag ut Johan (Mårtensson) och satte in Rasmus (Collin). Sollentuna servade mycket på Johan och det tar hårt på krafterna att spela bagger hela tiden, säger Engberg om bytet.

H/H var snart tillbaka i förarsätet igen då hemmalaget blev allt mer tröttkört och några missar i anfallet gav H/H enkla poäng och till slut segern via 25–22.

– Det brukar alltid vara så här efter GP-slutspelet. Det är en stor anspänning att spela den turneringen och därefter är det ofta lojt.

Alexandro Luna blev bäste poänggörare på 19 pinnar för Viktor Lindberg på 15.

ANNONS
ANNONS