Det har funnits mycket att jubla åt den här säsongen för världens bästa klubblag Hylte/Halmstad.
Det har funnits mycket att jubla åt den här säsongen för världens bästa klubblag Hylte/Halmstad. Bild: Johan Persson

Hylte/Halmstad är världens bästa klubblag: ”Känns bra”

Hylte/Halmstad är världens bästa klubblag. Tjejerna har inte förlorat ett enda set den här säsongen och ståtar med mäktiga 45-0 på 15 matcher i Elitseriens topp. Statistiskt är det inget annat lag i någon förstaliga i världen som matchar siffrorna.
– Det visar att vi gör saker och ting rätt, säger ordföranden Mårten Johansson.

ANNONS
|

Det är den amerikanska volleybollsajten worldofvolley som har granskat alla ligor runt om på vårt klot och det mest framgångsrika klubblaget finns just nu i Sverige.

Hylte/Halmstad har gått fram som en ångvält i seriespelet och nollan är fortfarande intakt i den ena setkolumnen efter 15 omgångar.

– Det känns förstås bra att uppmärksammas internationellt, konstaterar Mårten Johansson nöjt.

Han tillägger dock snabbt:

– Det är jättebra det som vi har gjort så här långt, men den största utmaningen finns kvar. Vi vill åt det mest åtråvärda guldet som är SM-guldet.

Många förklaringar till Hylte/Halmstads framgång

För ett par veckor sedan vann Hylte/Halmstad GP-guld efter seger mot Engelholm i finalen. Skånskorna lyckades ta ett set av H/H, men i seriespelet har laget vunnit samtliga matcher med 3–0.

ANNONS

– Det finns många förklaringar till att det gått så bra. Vi har duktiga tränare i Pedro Mendes och Almir Ljutovac och fått in nya spelare med rätt personligheter. Dessutom hade vi en bra bas att stå på från förra säsongen, tycker Johansson.

Och nu lär H/H bli ännu starkare.

Visserligen har amerikanskan Lauren Gibbemeyer lämnat för proffsspel i USA, men ersättaren på centerpositionen, landsmaninnan Jacqui Armer, håller också hög klass.

Nytillskottet har testats för corona

Armer kom till Halmstad i förra veckan, men det var först i måndags som hon tränade med sina nya lagkompisar för första gången.

– Vi har testat Jacqui för covid-19 vid två tillfällen och båda gångerna var provet negativt. Hon var isolerad fram till i måndags, men är klar för spel nu.

23-åringen finns med i truppen inför lördagens bortamatch mot Gislaved.

Därefter återstår fyra matcher av grundserien och två av dem är mot toppkonkurrenterna Engelholm och Örebro.

– Den där nollan kommer allt närmare att spräckas. Det är farligt att stirra sig blind på den – därför känns det bättre att bara försöka vinna matcherna.

– Det är säkert roligt för omgivningen att kvoten är så bra och att vi fortfarande håller nollan, men det får inte bli en belastning för laget.

ANNONS
ANNONS