Peter Lundgren spelade en avgörande roll när Hylte/Halmstad slog Södertelge på bortaplan.
Peter Lundgren spelade en avgörande roll när Hylte/Halmstad slog Södertelge på bortaplan. Bild: Johan Persson

H/H-tränaren hyllar bredden efter vändningen

Stjärnorna fick vila. Men Hylte/Halmstad lyckades ändå vinna mot Södertelge och har nu häng på serieledaren Sollentuna.
– I dag får vi hylla bredden. Det känns skönt att ha spelare på bänken som kan gå in och avgöra, säger tränaren Almir Ljutovac.

ANNONS
|

Elitserien

Södertälje 0

Hylte/Halmstad 3

(16-25, 23-25, 22-25)

Hylte/Halmstad fortsätter att rada upp segrar.

Det trots att veteranerna Marcus Nilsson och Philip ”Pilen” Pettersson lämnat hemma inför lördagens match i Södertälje.

– Vi har en del småskavanker och småsjukdomar i truppen och riskerar inget när vi har så många mil i bil, säger Almir Ljutovac.

Gästerna hade inga problem att vinna det första setet med 25-15, men fick det lite jobbigare efter det. Södertelge är ett erkänt starkt hemmalag och trots att poängkungen Enock Some bara kunde spela sporadiskt efter att ha legat sjuk i covid-19 fick H/H slita hårt i både andra och tredje set.

ANNONS

– Jag sa ändå till killarna efter första set att behålla fokus, men vi låg under långa stunder och hade svårt att få flyt i spelet.

Efter 25-23 i andra växlade hemmalaget upp ytterligare ett snäpp och gick ifrån till 7–3. Hylte/Halmstad kämpade sig i kapp vid 16-16 och kunde avgöra efter en fin serveserie från polacken Maciej Madej.

Ljutovac gav bäst betyg till Jakob Tegenrot och Peter Lundgren.

– Peter kom in i både andra och tredje set och bidrog med viktiga poäng. Det känns skönt att ha sådana spelare som Lundgren och Fredrik Holgersson i truppen som kan göra skillnad när de byts in. Det kommer vi att ha nytta av i SM-slutspelet, tror Ljutovac.

ANNONS