Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/36

Hellvigs smash till mästarna: ”Pressen ligger ju på dem”

Hylte/Halmstad får chans till revansch på Engelholm i SM-finalen.
Landslagsspikern Hanna Hellvig, 21, började psykkriget direkt efter 3–0-segern mot Örebro i den tredje, avgörande semifinalen.
– Pressen ligger ju på dem att behålla favoritskapet och vinna SM-guld igen, säger H/H-profilen.

Hylte/Halmstad 3

Örebro 0

(25–20, 25–7, 25–18)

Engelholm har vunnit fem raka SM-guld – och besegrat Hylte/Halmstad i tre av finalerna.

I vinter är det dock Hylte/Halmstad som har dominerat svensk damvolleyboll och vunnit både grundserien och Grand Prix-slutspelet – där man slog just Engelholm med 3–1 i set i finalen.

Men Hanna Hellvig skyfflar med glädje över förväntningarna på Engelholm inför finalserien i bäst av tre matcher, som startar i Ängelholm på lördagen.

– De är ett riktigt bra lag och har haft värsta vinstserien. Så pressen ligger ju på dem att behålla favoritskapet och vinna SM-guld igen, säger H/H-profilen.

– Men vi kommer dit och gör vårt bästa och så får vi se hur långt det räcker. Vi är redo och är jättetaggade på att spela.

Sju år sedan första guldet

Hylte/Halmstad har vunnit ett SM-guld på damsidan tidigare. Det var 2014, då fusionen besegrade ett annat skånskt lag, Svedala, i tre raka matcher.

H/H förlorade oväntat den första semifinalen borta mot Örebro med 1–3 i set, men vann returen med 3–0 och tvingade fram torsdagens tredje avgörande match.

Där blev det en ny seger i tre raka set efter en övertygande och inspirerad insats av Hanna Hellvig & Co.

– Det är jätteroligt, helt fantastiskt. Vi blev stressade efter första matchen så det är värsta lättnaden. Vi hade förväntat oss en tuff match i dag och sade innan att det kommer att bli den tuffaste matchen i våra liv för att vi skulle vara redo, säger Hellvig.

”De blev skakiga där”

Hylte/Halmstad hade en bredd i spelet som Örebro saknade.

Var det inte Hanna Hellvig (som var poängbäst på 18 poäng) som dunkade in bollen så nöp Jona Vigfusdottir (15 poäng) eller Ellen Amaral (9 poäng) till. Eller någon annan.

Passaren Clarisa Sagardia bidrog med en makalös serveserie, inklusive fyra ess, som tog Hylte/Halmstad från 1–1 till 16–1 i andra set.

– Clarisa har en av de bästa servarna i hela elitserien. Så det var jättekul att vi kunde få in så bra press. De blev skakiga där, säger Hellvig.

Nu väntar dubbla finalfester för Hylte/Halmstad. Herrarna är finalklara sedan tidigare och ställs mot Falkenberg. Där spelas den första matchen på söndag.

LÄS MER: Klart för halländsk guldfinal efter jättedrama

Fler lokala sportnyheter hittar du här