I tränartagen. Tony Westman stuvade om rejält i Hylte/Halmstad, men trots det blev det seger i tre raka set mot Rig/Falköping.
I tränartagen. Tony Westman stuvade om rejält i Hylte/Halmstad, men trots det blev det seger i tre raka set mot Rig/Falköping.

Hellgren glädjeämne när H/H vann

Hylte/Halmstad vilade stora delar av förstasexan, men hade ändå inga problem att vinna i raka set mot Rig/Falköping i Frejahallen.

ANNONS
|

Elitserien damer

Rig Falköping 0

Hylte/Halmstad 3

(18–25, 17–25, 20–25)

– Vi hade en liten annan uppställning i dag, men det funkade bra, tycker Tony Westman, tränare i Hylte/Halmstad.

Amerikanskorna Tiana Dockery, Nakeyta Clair samt Emma Mårtensdotter och Martina Svensson satt alla på bänken.

Det öppnade upp för bland andra Tilda Hellgren, som gjorde debut från start och svarade för en stark insats.

Nyförvärvet dundrade in hela 16 poäng och blev på den noteringen bäst hos gästerna.

– Hon har gjort fantastiskt bra i från sig på träning och jag vill ge de som inte spelat så mycket chansen att visa vad de kan. Tilda var riktigt duktig, berömmer Westman.

ANNONS

Han hade också mycket positivt att säga om Jenny Carlsson, som ersatte Mårtensson i liberorollen och veteranen Ewa Kalinowska, som ersatte Svensson.

– Ewa var klockren i anfallsspelet och satte nästan allt. Det är många som knackar på porten och vill in på banan, säger Westman.

Spelmässigt finns det ändå mer att hämta. Rig Falköping blev aldrig någon värdemätare och tidiga ryck avgjorde samtliga set.

– Vi fick jobba lite hårdare än vad jag trodde. Vi hade ledningen mest hela tiden, men släppte upp dem när vi tappade 4-5 bollar i rad så slutsiffrorna ser jämnare ut än det var.

ANNONS