Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lilly Topic (nr 9) och hennes Hylte/Halmstad ska vända matchserien mot Örebro i helgen och ta sig vidare i SM-slutspelet. Arkivbild. Bild: Roger Larsson
Lilly Topic (nr 9) och hennes Hylte/Halmstad ska vända matchserien mot Örebro i helgen och ta sig vidare i SM-slutspelet. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Hektisk vår för Topic – men först ska guldet bärgas

Hon gillar att ladda upp inför en match med ABBA, ser sig själv som bäst men ändå inte bättre än någon annan, hon laddar för ett eventuellt EM-kval och jagar just nu SM-guld tillsammans med sitt Hylte/Halmstad.
För centern Lilly Topic, 23, väntar en spännande vår.

”The winner takes it all. The loser's standing small”.

Hylte/Halmstads landslagscenter Lilly Topic hoppas nog att ABBA:s berömda slagdänga från 1980 ska ljuda i omklädningsrummet efter den sista matchen i SM-slutspelet, finalen.

För det är dit de ska, Hylte/Halmstad.

Men först väntar två måstematcher mot Örebro efter att Hylte/Halmstad förlorat den första på bortaplan.

– Jag vet inte vad som hände i Örebro i den första matchen, men allt gick fel och vi spelade inte som vi brukade, säger Topic.

Underläge – en ny känsla för tjejerna

Att vara i underläge inför en match är ett läge som Hylte/Halmstad inte har befunnit sig i under säsongen. Ett GP-guld och en serieseger vittnar om en otrolig säsong så här långt.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös. Men jag har en stark tro på detta laget och en bra känsla inför matchen i helgen och jag tror att vi kommer att klara av detta, säger Topic.

En sak lärde de sig efter förlusten mot Örebro.

Att alla hatar känslan att förlora.

– Det kändes obekvämt, men om jag ska vara ärlig kan det vara bra att förlora ibland, säger Topic.

”Vi jobbar gemensamt mot SM-guldet”

Att säsongen skulle ta slut på söndag finns inte hos Hylte/Halmstad eller Lilly Topic.

– Det här är första gången någonsin som vi har spelat så här bra. Vi har en bra tränare och en bra dynamik i laget och vi har samma mål med säsongen – att vinna allt. Vi jobbar gemensamt mot att ta SM-guldet, säger hon.

På söndag kommer Topic att ladda precis som hon alltid gör, med musik och lite mental egentid.

– Jag och Jona (Vigfusdottir) har samma musiksmak och oftast är det Jona som styr musikanläggningen trots att alla inte gillar det vi spelar, säger Topic och skrattar.

– Det blir mycket ABBA som uppladdning för oss. Och lite dans också. Musik är väldigt viktigt för mig och jag brukar också ta en stund för mig själv och påminna mig själv om hur tacksam jag är för att få spela volleyboll och att jag ska gå in och göra det bästa jag kan på planen.

EM-kvalläger i Ängelholm

Oavsett hur det går i slutspelet har Topic ett äventyr till att se fram emot under våren, ett EM-kvalläger i Ängelholm och sedan förhoppningsvis ett EM-kval.

– Det ska bli jättespännande. Jag har en bra känsla i bruttotruppen som valts och jag hoppas så klart att en lång och intensiv säsong fortsätter ett tag till för mig, säger hon.

– Jag gillar utmaningar eftersom det är då man utvecklas som mest, när mycket står på spel.

Fler lokala sportnyheter hittar du här