Mårten Johansson vill rädda Hylte/Halmstads ekonomi med handsprit.
Mårten Johansson vill rädda Hylte/Halmstads ekonomi med handsprit.

Handsprit ska rädda Hylte/Halmstads ekonomi

Handsprit har blivit en viktig produkt i coronakrisens spår. Nu ska den rädda Hylte/Halmstads ekonomi – och samtidigt ge en hjälpande hand till äldreomsorgen i Halmstads och Hyltes kommun.
– Det är win-win, säger Mårten Johansson, vd på kosmetikföretaget Depend och ordförande i Hylte/Halmstad.

ANNONS
|

Många idrottsklubbar har det jobbigt ekonomiskt sedan coranaviruset slog till på allvar i mars.

I Hylte/Halmstads fall kom avbrottet synnerligen olägligt när SM-slutspelet skulle börja och föreningen gick miste om en tredjedel av säsongens totala intäkter.

Därför har H/H:s styrelse haft många och långa diskussioner om vad som behöver göras för att täcka underskottet.

Det var då idén kläcktes.

Mårten Johansson skänker handsprit till klubben och för varje flaska/tub som H/H säljer går motsvarande flaska/tub gratis till äldreomsorgen i Halmstads och Hyltes kommun.

– Det känns bra att skapa intäkter för klubben och i samma andetag göra samhällsnytta. Depend gör ingen affär på det här, men vi skapar säkerhet för individen och för äldreomsorgen, säger Mårten Johansson.

ANNONS

Sexsiffrigt belopp

För Hylte/Halmstad, som har både herrlag och damlag på elitnivå, är det ett sexsiffrigt belopp som ska in för att undvika ett negativt resultat för säsongen 2019/2020. Samtidigt hoppas klubbens ledning få ett överskott och en skjuts in i det nya kalenderåret.

Det kostar mycket att driva två topplag i Elitserien, men Johansson har trots coronavirusets påverkan på sponsorer och samarbetspartners goda förhoppningar om att få slagkraftiga lag även till hösten.

– Vår målsättning är att ha minst lika starka trupper som förra säsongen. I år har silly season börjat tidigt och vi har kommit väldigt långt. Alla har nog en dämpad inställning och söker trygghet framför jättekontrakt – det finns en ödmjukhet inför det allvar som råder.

Men han vill inte avslöja något om hur lagbygget ser ut, men tror sig kunna presentera tränarna för kommande säsong i nästa vecka.

Viktig inkomstkälla

Handspriten har blivit en viktig inkomstkälla för Johanssons företag och sedan coronaviruset fick fäste har en miljon enheter sålts.

– Vi tog fram handsprit redan när svininfluensan härjade och låg väl framme nu när coronan kom. Det svåra har varit att få fram vissa delar till maskinerna.

Hur länge han kommer att stödja klubben och äldreomsorgen vet han inte.

ANNONS

– Nu är vi i alla fall i gång med den här processen och det finns ett gott syfte i alla led. Sedan är det svårt att säga vad som händer. Jag tror inte vi blir kvitt viruset på länge och hur det påverkar volleybollen i höst får vi se.

LÄS MER: Volleybollen avslutar säsongen – inga mästare koras

ANNONS