Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Nilsson (nr 8) är tillbaka i Halmstad igen efter en händelserik resa och match med Londonlaget IBB Polonia i CEV-cupen. Arkivbild. Bild: Roger Larsson
Marcus Nilsson (nr 8) är tillbaka i Halmstad igen efter en händelserik resa och match med Londonlaget IBB Polonia i CEV-cupen. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Halmstadstjärnan hemma efter Europaspel – missar match

Hylte/Halmstads världsstjärna Marcus Nilsson är tillbaka i Sverige igen efter att ha representerat Londonklubben IBB Polonia i CEV-cupen i helgen.
Men det var inte en helt optimalt uppladdning inför åttondelsfinalen mot serbiska OK Nis.

Marcus Nilsson är nyss hemkommen från Frankrike där hans engelska klubb IBB Polonia föll i åttondelsfinalen i CEV-cupen mot OK Nis från Serbien.

– Jag kom till Polen i lördags där Polonia legat på träningsläger de senaste tre veckorna, säger Nilsson och fortsätter:

– Direkt när jag kom ner fick alla testas för covid-19 och strax innan vi skulle resa till Frankrike på måndagen fick vår passare reda på att han testat positivt.

Det blev isolering direkt för den nederländske passaren, som kontrakterats för att toppa laget till åttondelsfinalen.

– Normalt har vi två brittiska passare i laget, men båda hade tackat nej till lägret och till matchen, säger Nilsson.

Med två ordinarie spelare kvar i England och det nederländska nyförvärvet coronasjuk fick klubben ta till en helt unik lösning på passarplats.

En polsk junior.

– Han var med under lägret som backup till vår passare, men det var ingen som trodde att han skulle behöva kliva in i hetluften, säger Nilsson och fortsätter:

– När det blev känt att han skulle med till Frankrike och spela tror jag att han höll på att kissa på sig. Det var ett helt osannolikt scenario.

Och trots att Londonlaget förpassades ut ur cupen tyckte Marcus Nilsson att junioren gjort bra ifrån sig.

– Han skötte sig på planen och spelade på den nivån han kunde, säger han.

Det blev nytt coronatest i Frankrike innan det bar av tillbaka till Sverige och Halmstad där det vankas match för klubblaget Hylte/Halmstad i helgen när man tar sig an Habo på hemmaplan.

Men det blir utan Marcus Nilsson i laget.

– Nej, det blir inget spel för mig i helgen. När man har varit ute i Europa och spelat så får man hålla sig borta från laget i minst en vecka. Jag tror att det blir en tuff och svår match, Habo har ju kvalat in till GP-slutspelet och är topp fyra, men jag tror att killarna fixar det, säger han.

Nästa delmål för Marcus Nilsson och Hylte/Halmstad är just Grand Prix i slutet av januari.

– Det är ju för vinsterna och pokalerna man spelar och jag har aldrig vunnit ett GP. I fjol blev det en jättebesvikelse när vi missade finalen, det ska vi försöka att inte göra denna gången, säger Nilsson.

– Det blir ju ett annorlunda upplägg med bara fyra herrlag och fyra damlag, ingen publik, inga veteraner, bara vi.

Fler lokala sportnyheter hittar du här