Emilia Saxne, Kronan, och Sanna Madestam, Hylte/Halmstad vann U18-klassen i SM i Tylösand.
Emilia Saxne, Kronan, och Sanna Madestam, Hylte/Halmstad vann U18-klassen i SM i Tylösand.

Halmstadspelare vann SM i Tylösand: ”Utvecklats mycket”

Halmstad har fått en svensk mästarinna i beachvolleyboll.
Tillsammans med Emilia Saxne från Kronan i Landskrona vann Sanna Madestam, 17, SM-guld i F18-klassen inför storpublik i Tylösand.
– Jätteroligt! Kul att få visa vad vi kan när det var så många som var och tittade. Det var fullt på läktarna, säger Sanna.

ANNONS
|

Sanna Madestam är van vid att vinna. Sedan tidigare hade hon två SM-guld på ungdomssidan, men fixade nu ett tredje efter finalseger mot Martha Edlund Veddige/Varberg och Elsa Ottoson, Solna. Slutsiffrorna skrevs till klara 21–14, 21–14.

– Vi är väldigt samspelta och har utvecklats mycket under säsongen. Det är mycket som har stämt i spelet under de här två dagarna, säger Sanna Madestam, som firade guldet med god mat tillsammans med familjen under måndagskvällen.

Men det kan komma mer. Sanna Madestam spelar även i senior- och U19-klassen, men då med en annan partner – Chloe Hoffman från samma klubb, Hylte/Halmstad.

ANNONS

– Vi är taggade på att spela ihop för vi vet att vi kan göra det bra. Sedan är det väldigt tufft motstånd i seniorklassen med många bra spelare och en medalj kan bli svår att nå, men hoppas kan man ju alltid, säger Sanna.

Madestam och Saxne tillhör de mest lovande ungdomarna i svensk beachvolley och redan i slutet av augusti väntar ett stort äventyr för duon – U18-EM i Madrid.

– Vi har tränat och jobbat hårt under sommaren för att komma till EM i så bra form som möjligt och jag tror att vi har bra chanser. Vi siktar högt där också,.

LÄS MER:SM-final för tidigare H/H-duo framför hemmapublik i Tylösand

ANNONS