Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emilia Saxne, Kronan, och Sanna Madestam, Hylte/Halmstad vann U18-klassen i SM i Tylösand.
Emilia Saxne, Kronan, och Sanna Madestam, Hylte/Halmstad vann U18-klassen i SM i Tylösand.

Halmstadspelare vann SM i Tylösand: ”Utvecklats mycket”

Halmstad har fått en svensk mästarinna i beachvolleyboll.
Tillsammans med Emilia Saxne från Kronan i Landskrona vann Sanna Madestam, 17, SM-guld i F18-klassen inför storpublik i Tylösand.
– Jätteroligt! Kul att få visa vad vi kan när det var så många som var och tittade. Det var fullt på läktarna, säger Sanna.

Sanna Madestam är van vid att vinna. Sedan tidigare hade hon två SM-guld på ungdomssidan, men fixade nu ett tredje efter finalseger mot Martha Edlund Veddige/Varberg och Elsa Ottoson, Solna. Slutsiffrorna skrevs till klara 21–14, 21–14.

– Vi är väldigt samspelta och har utvecklats mycket under säsongen. Det är mycket som har stämt i spelet under de här två dagarna, säger Sanna Madestam, som firade guldet med god mat tillsammans med familjen under måndagskvällen.

Men det kan komma mer. Sanna Madestam spelar även i senior- och U19-klassen, men då med en annan partner – Chloe Hoffman från samma klubb, Hylte/Halmstad.

– Vi är taggade på att spela ihop för vi vet att vi kan göra det bra. Sedan är det väldigt tufft motstånd i seniorklassen med många bra spelare och en medalj kan bli svår att nå, men hoppas kan man ju alltid, säger Sanna.

Madestam och Saxne tillhör de mest lovande ungdomarna i svensk beachvolley och redan i slutet av augusti väntar ett stort äventyr för duon – U18-EM i Madrid.

– Vi har tränat och jobbat hårt under sommaren för att komma till EM i så bra form som möjligt och jag tror att vi har bra chanser. Vi siktar högt där också,.

LÄS OCKSÅ: SM-final för tidigare H/H-duo framför hemmapublik i Tylösand

Fler lokala sportnyheter hittar du här