Halmstadlaget är bäst i Sverige – krossar allt motstånd

Hylte/Halmstad är bäst i Sverige just nu och krossar allt motstånd. I alla sex matcherna i Elitserien i höst har det blivit 3–0-segrar och i söndags var det Värnamos tur att åka på rejält med däng.
– Det är synd att vi inte spelar i Europa med det här laget, säger H/H-veteranen Jona Vigfusdottir, 30.

ANNONS
|

Hylte/Halmstad 3

Värnamo 0

(25-13, 25-17, 25-17)

Det ser onekligen bra ut för Hylte/Halmstad.

Laget är guldtippat och så här långt har det stjärnspäckade gänget inte gjort någon besviken.

Värnamo stod upp bra i försvarsspelet i Halmstad arena, men i det långa loppet orkade inte småländskorna stå emot H/H:s tunga artilleri.

Nyförvärven, landslagstjejen Hanna Hellvig och brasilianska smashkanonen Ellen Amaral, har övertygat stort och är båda med i toppen av poängligan.

Hylte/Halmstad tränar mer än i fjol

Jona Vifgusdottir har så smått börjat komma tillbaka efter sina vadskador och spelade större delen av matchen mot Värnamo. Med isländskan på banan blir H/H ytterligare ett snäpp starkare och svårare för motståndarna att stoppa.

ANNONS

– Vi spelar stabilt och byter i laget som vi vill – ändå går det bra. Men vi tränar också mycket mer än i fjol – nästan varje dag – och när träningarna är så bra så utvecklas alla tjejerna, tycker Jona Vigfusdottir.

Hon fortsätter:

– Vi vill gå långt i år och talangen finns. Det är synd att vi inte spelar i Europa med det här laget för det känns som vi hade kunnat det. Laget är komplett.

Isländskan har vadproblem

För Vigfusdottir gäller det fortfarande att höja tränings- och spelmängden gradvis. Vadproblemen har förföljt henne under lång tid och fjolårets säsong blev väldigt hackig.

Då hade hon problem med höger vad – i år är det båda två, där vänster helt plötsligt har varit den som varit sämst.

Är du orolig för att du ska gå sönder igen?

– Ja, vaden pajade helt i fjol och jag är rädd för att det ska bli så i år med. Det brukar bli bättre och bättre ju längre säsongen går, men just nu kan jag inte träna lika mycket som de andra och därför blev det tungt i dag när jag kom in. Jag vet att jag kan så mycket bättre.

Vigusdottir svarade för tre poäng den här eftermiddagen när Hellvig på nytt var bäst med 14 pinnar.

ANNONS

– Även om det blev stora siffror så gjorde Värnamo det bra. De har många unga tjejer i laget och det gäller att ha tålamod när man spelar mot dem för de har väldigt bra bollkontroll.

LÄS MER: Dubbelt H/H i poängtopp efter ny seger

ANNONS