<strong>Bäst på plan.</strong> Johan Mårtensson gjorde 14 poäng i segermatchen mot Rig Falköping och fick pris som bästa spelare i Hylte/Halmstad.
Bäst på plan. Johan Mårtensson gjorde 14 poäng i segermatchen mot Rig Falköping och fick pris som bästa spelare i Hylte/Halmstad.

H/H vann dubbelt i Falköping

Inga problem för Hylte/Halmstads damer – lite tuffare för herrlaget.

ANNONS
|

Hylte/Halmstads herrar slog Rig Falköping med 3–1 ( 25–8, 22–25, 25–21, 25–12) i Frejahallen på lördagseftermiddagen.

Det var andra gången som H/H tappade set den här säsongen, men segern innebär att laget kliver upp på andra plats i elitserietabellen – en poäng efter Falkenberg.

– På det hela taget tycker jag att vi gör en bra match och har bort mot 20 blockpoäng, säger Per-Erik Dalqvist, tränare i Hylte/Halmstad.

Matchen avgjordes i fjärde set då gästerna vände 4–7-underläge till seger med 25–12.

Det var egentligen bara i andra set som Rig gav lite motstånd.

– Det var lite klassiskt – vi slog av på fokus efter ett bra första set och Rig fick medvind. Då blev det 1–1, analyserar Dalqvist.

ANNONS

Joakim Lindbom var tillbaka efter sju veckors frånvaro och gjorde elva av H/H:s poäng. Bäst var dock Johan Mårtensson på 14.

På söndag spelar H/H en ny match i elitserien. Motståndare i Halmstad arena är svenska mästarlaget Linköping.

Även Hylte/Halmstads damlag lämnade Falköping med tre poäng i bagaget.

Gästerna hade läget under kontroll och vann i tre raka set – 25–19, 25–17, 25–18.

Även i den här matchen fick H/H klara sig utan amerikanskan Karis Watson, som fortfarande har bekymmer med ett knä, men det kan bli så att hon spelar mot Linköping i Halmstad arena på söndag eftermiddag.

Stina Rix fortsätter att göra bra i från sig och tog flest poäng, 13. Amerikanskan Symone Hayden svarade för 12 och Martina Svensson för 10.

ANNONS