Hylte/Halmstad ställs mot antingen Gislaved eller Sollentuna i SM-kvartsfinalen. H/H-tränaren Pedro Mendes vet vad han föredrar.
Hylte/Halmstad ställs mot antingen Gislaved eller Sollentuna i SM-kvartsfinalen. H/H-tränaren Pedro Mendes vet vad han föredrar. Bild: Roger Larsson/arkiv

H/H-tränarens önskan inför kvarten: ”De passar oss bättre”

Hylte/Halmstad avslutade grundserien med en 3–2-seger i Örebro. Nu väntar SM-kvartsfinal mot antingen Gislaved eller Sollentuna.
– Vi hoppas verkligen att vi kan få Gislaved, säger H/H-tränaren Pedro Mendes.

ANNONS
LocationÖrebro||

Elitserien

Örebro 2

Hylte/Halmstad 3

(25–19, 28–26, 20–25, 23–25, 12–15)

Hylte/Halmstad säkrade seriesegern i damernas elitserie redan i lördags genom att besegra Sollentuna hemma i tre raka set.

Söndagsavslutningen borta mot tabelltrean Örebro saknade därför tabellmässig betydelse – men matchen var samtidigt en viktig förpostfäktning inför ett eventuellt slutspelsmöte.

Det blev till slut H/H som drog det längsta strået efter att ha hämtat in ett 0–2-underläge i set till seger med 15–12 i skiljeset.

– Det var en tajt match. Vi fick anpassa laget efter den situation vi är i. Det är en lång resa och vi spelade i går, så det kändes rätt att vila en del folk och rotera andra. Men till slut hittade laget ett system som funkade för oss i dag och det var därför vi vann, säger Pedro Mendes.

ANNONS

Är alla spelare som har varit borta på grund av covid-19 tillbaka?

– Alla som har varit sjuka är tillbaka. Men vi har inte full kraft ännu, säger H/H-tränaren.

Ellen Amaral och Dalila Lilly-Topic toppade statistiken med 17 respektive 15 poäng.

Hylte/Halmstad står över åttondelsfinalerna i SM-slutspelet och går direkt till kvartsfinal. Där väntar tabellfyran, vilket blir antingen Gislaved eller Sollentuna, som spelar en direkt avgörande hängmatch i grundserien den 6 mars.

Gislaved är tre poäng före just nu, men Sollentuna går förbi vid en 3–0-seger.

Pedro Mendes har sin uppfattning klar:

– Jag tror att det blir Gislaved och de passar oss bättre också. Vi vill ha starkast möjliga motståndare i kvartsfinalen och jag tycker att Gislaved spelar den bästa volleybollen just nu. Dessutom är det en kort resa dit. Så vi hoppas verkligen att vi kan få Gislaved.

Fakta: Så spelas SM-slutspelet

• Åttondelsfinaler (3–7 mars): Linköping–Iksu, Värnamo–Lindesberg.

• Kvartsfinaler (13–21 mars): Hylte/Halmstad–Gislaved eller Sollentuna, vinnaren Linköping/Iksu–Lund, Sollentuna eller Gislaved–vinnaren Värnamo/Lindesberg, Örebro-Engelholm.

• Vinnarna i kvartsfinalerna mellan Hylte/Halmstad och Gislaved/Sollentuna samt mellan Örebro och Engelholm går direkt till semifinal (3–11 april). Förlorarna i dessa båda kvartsfinaler spelar återkval (27–31 mars) mot vinnarna i övriga kvartsfinaler om de två resterande semifinalplatserna.

• Semifinalvinnarna möts i SM-finalen (17–25 april). Förlorarna spelar om bronset (20–25 april).

• Åttondelsfinalerna, återkvalet och bronsfinalen avgörs i bäst av två matcher. Kvartsfinalerna, semifinalen och SM-finalen spelas i bäst av tre matcher.

LÄS MER:Liberons lyckolördag – tillbaka i landslaget och serieseger

ANNONS