Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylte/Halmstads brasilianska stjärna är övertygad av att hon drabbats av covid-19 vid två tillfällen – inom loppet av 13 månader. Bild: Jari Välitalo
Hylte/Halmstads brasilianska stjärna är övertygad av att hon drabbats av covid-19 vid två tillfällen – inom loppet av 13 månader. Bild: Jari Välitalo

H/H-stjärnan Ellen Amaral övertygad att hon haft covid-19 två gånger

Det är många som har drabbats av covid-19 det senaste året.
I sällsynta fall uppger vissa personer att de råkat ut för sjukdomen vid två tillfällen.
En av dem är Hylte/Halmstads brasilianska spelare Ellen Amaral.
– Symptomen är de samma som i fjol, säger hon.

Ellen Amaral har flera säsonger bakom sig som proffs i Europa och förra året spelade hon i den grekiska klubben AON Pannaxiakos från ön Naxos i Medelhavet.

Efter en resa till Schweiz där 30-åringen firade jul tillsammans med vänner 2019 blev hon sjuk efter hemkomsten i januari.

– Jag hade de typiska symptomen för covid-19 med halsont, huvudvärk, feber, magproblem och svårt att andas. Men eftersom det var så tidigt så fanns inga tester utan sjukvårdspersonalen skickade hem mig med order om att äta grönsakssoppa för att bli frisk, säger Ellen Amaral.

Amaral fick spela – trots sjukdom

Samtidigt blev många fler spelare sjuka med samma symptom och stannade hemma en vecka, men Ellen fick bara två dagars ledigt – sedan var hon tvungen att spela igen.

– Klubbarna är hårda mot oss proffs och jag var helt slut under matcherna. Mina anhöriga hade sett när jag spelade och undrade varför jag hela tiden tog mig för bröstet, men jag kunde inte andas rejält, konstaterar hon.

I höstas flyttade Ellen till Sverige och Hylte/Halmstad och efter en fantastisk säsong med nästan idel segrar blev hon smittad när coronan gick som en farsot genom truppen för en månad sedan.

Tredje testet var positivt

Brasilianskan gjorde först ett test som var negativt, det andra visade tecken på sjukdom och det tredje, som hon gjorde på lasarettet i Halmstad, var positivt.

– Men den här gången kände jag inte så mycket i början. Jag fick stanna i karantän i lägenheten, men nu efteråt är jag trött och det känns likadant som förra gången. Jag orkar inte så mycket.

Hur var det att börja spela igen?

– Jobbigt. I den första matchen var jag helt slut och energilös redan i det andra setet.

Har du många vänner i Brasilien som drabbats?

– Ja, det är några som har blivit sjuka och i förra veckan gick en av mina kompisars pappa bort i covid-19. Han var bara 58 år, berättar hon.

Siktar på SM-guld

Ellen har redan spelat de två sista omgångarna i Elitserien och är nu redo för att ta sig an Gislaved i SM-kvartsfinal i helgen.

Segraren i bäst av tre matcher går till semifinal medan förloraren får spela återkval.

– Jag vill vara med och ta hem SM-guldet – sedan får vi se vad som händer. Jag har inget klart inför nästa säsong, men fokuserar bara på slutspelet.

Läs mer: Över 600 lokala matcher har ställts in under pandemin

Läs mer: Ett förlorat idrottsår – som att leva mitt i en science fiction-thriller

Fler lokala sportnyheter hittar du här