Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylte/Halmstads ordförande Mårten Johansson tar emot prischecken på 20 000 kronor från kommunfullmäktiges ordförande i Hylte kommun, Micael Arnström (S). Bild: Alice Risenfors/Hylte kommun
Hylte/Halmstads ordförande Mårten Johansson tar emot prischecken på 20 000 kronor från kommunfullmäktiges ordförande i Hylte kommun, Micael Arnström (S). Bild: Alice Risenfors/Hylte kommun

H/H:s ordförande: ”En jätteglad överraskning”

Hylte/Halmstad prisades under torsdagens kommunfullmäktige i Hylte för sin historiska säsong på dam- och herrsidan.
Kommunfullmäktiges ordförande Micael Arnström (S) uppmärksammade bedriften genom att överlämna en stor prischeck till H/H:s ordförande Mårten Johansson.
– Jag hade ingen aning om hur stor summan skulle vara. Det här var en jätteglad överraskning, säger han.

Hylte/Halmstads volleybolldamer och herrar har en historisk säsong bakom sig i elitserien. Aldrig tidigare har en volleybollklubb vunnit både dubbla Grand Prix-guld och dubbla SM-guld samma säsong.

Bedriften gjorde att kommunfullmäktige i Hylte kommun ville uppmärksamma klubben och under torsdagens fullmäktigemöte överlämnade ordförande Micael Arnström (S) en prischeck på 20 000 kronor.

– Det var verkligen jättetrevligt. Det är ett bra tillskott för att fostra nya stjärnor i klubben, säger Hylte/Halmstads ordförande Mårten Johansson som fick äran att ta emot checken.

Pengarna ska gå till klubbens ungdomsverksamhet som blomstrade innan coronapandemin stängde ner allt.

– Inför denna säsongen hade vi en tillväxt på hundra procent. Vi hoppas att vi har kvar alla de ungdomarna trots att det varit näst intill omöjligt att bedriva någon verksamhet under säsongen, säger Johansson.

Men med nya Örnahallen på plats hoppas Hylteordföranden att den volleybollvåg som startades upp med ungdomsprojekt och integrationsprojekt ska blomstra även framöver.

– Vi vill vara attraktiva för alla och nu har vi visat vad vi kan göra, säger Johansson och syftar till kvartetten guld under säsongen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här