Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylte/Halmstad såg ut att ha läget under kontroll i första semifinalen mot Örebro. Men halländskorna tappade initiativet och måste nu vinna sina två hemmamatcher för att drömmen om SM-guld ska leva.  Bild: Jari Välitalo
Hylte/Halmstad såg ut att ha läget under kontroll i första semifinalen mot Örebro. Men halländskorna tappade initiativet och måste nu vinna sina två hemmamatcher för att drömmen om SM-guld ska leva. Bild: Jari Välitalo

H/H kollapsade i första semifinalen: ”En käftsmäll”

Hylte/Halmstad damer, som nästan vunnit allt den här säsongen, har fått en jobbig start i semifinalserien mot Örebro.
Efter en lovande start tappade man tre raka set och är nu piskade att vinna båda sina hemmamatcher.
– Vi fick oss en käftsmäll som heter duga, säger sportchef Mårten Johansson.

SM-slutspel, damer, semifinal 1:3

Hylte/Halmstad 1

Örebro 3

(25–14, 25–27, 22–25, 22–25)

Det började som vanligt som det hittills har gjort för Hylte/Halmstad den här säsongen.

Övertygande spel och en klar seger i första set med 25–14 i den första i bäst av tre matcher i semifinalserien mot Örebro.

Även det andra setet såg det ut som att H/H hade läget under kontroll när man gick upp i ledning med 20–14.

Men sen hände det något.

Örebro började sakta men säkert äta sig i kapp och hastigt men mindre lustigt för Hylte/Halmstads del hade hemmalaget gått i från och tagit hem andra set (27–25).

– Det var det som var det allra värsta. Första set var komfortabelt som bara den och sen leder vi med 20–14 i andra. Men rätt var det är så blir det fight och vi får problem med några bollar. När de jagar i kapp så har plattan redan svalnat och då blir allt kaotiskt för oss, förklarar sportchef Mårten Johansson.

Hemmalaget fortsatte att spela aggressivt och H/H lyckades inte riktigt svara upp.

– Det blir en kamp där det inte var någon direkt bra volleyboll utan bara en fight och det är lite hur ett slutspel ser ut. Det handlar inte om att spela vackrast utan det brukar vara ett krig.

”Nyttigaste förlusten vi kunde få”

För även om både tredje och fjärde set var en jämn historia så lyckades inte H/H komma tillbaka in i matchen och förlorade till slut med 3–1 i set.

En förlust som Mårten Johansson tror blir en viktig lärdom om laget ska ta sig hela vägen mot SM-guld.

– Det var den nyttigaste förlusten vi kunde få om vi nu måste få en. Att få känna på den verkligheten och bita i det sura äpplet för att sen skapa den revanschlustan som behövs för att göra det som behövs göras.

– Det här var en väckarklocka. Vi har knappt känt på hur bitter känslan är över att förlora. Nu fick vi oss en käftsmäll som heter duga och det kanske var det viktigaste vi kunde få för att förstå att det ska mycket till för att gå hela vägen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här