Hylte/Halmstad har varit hårt drabbat av covid-19, men spelarna är på väg tillbaka igen.
Hylte/Halmstad har varit hårt drabbat av covid-19, men spelarna är på väg tillbaka igen. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

H/H hårdare drabbat av covid-19 nu än i höstas

Hylte/Halmstad är hårdare drabbat av covid-19 den här gången jämfört med tidigare i vinter. Men nu har läget ljusnat något och på måndagen började klubbens båda lag att träna igen.
– Det går åt rätt håll och jag hoppas att vi kan spela i helgen, säger Mårten Johansson, ordförande i Hylte/Halmstad.

ANNONS
|

I november konstaterades för första gången virussmitta i Hylte/Halmstads båda elitlag och följdes senare av ytterligare något fall runt jul.

Den här gången är coronasituationen värre och det är fler som har fått sjukdomen i herr- och damlaget utan att H/H-basen Mårten Johansson vill uppge hur många det är.

– Det är ingen som har varit jättesjuk en längre tid. Någon har haft det jobbigt ett drygt dygn, men sedan blivit bättre och det känns som om vi har kommit ur det här ganska okej, säger Mårten Johansson.

Damernas toppmatch mot Engelholm som skulle spelas på onsdag är flyttad än en gång och nytt datum ser ut att bli 24:e februari.

ANNONS

Herrlaget spelar dubbelt två helger i rad medan damlaget har två matcher kommande veckoslut och en då grundserien avslutas nästa helg.

– Vi fortsätter att testa folk och hoppas att fler ska komma tillbaka under veckan, men det gäller att vara varsam. Vi vet ju inte hur mycket covid-19 har satt ner spelarna eller om de orkar träna. Ovissheten är stor, tycker Johansson.

SM-slutspelet börjar sedan för Hylte/Halmstad i mitten av mars.

– Det var inte de här förberedelserna vi ville ha, men timingen kunde ha varit värre. Vi kunde ha blivit sjuka länge fram – därför gäller det att vi är ödmjuka och plockar oss tillbaka, men vi räknar med att vara fit for fight till slutspelet.

LÄS MER: Flera spelare coronasjuka – lokala elitklubben ställer in

ANNONS